Inuncat activat

Les abundants pluges mantenen en alerta les Terres de l’Ebre i deixen sense llum més de 6.000 abonats

Les autoritats demanen evitar aparcar a punts subterranis inundables i no travessar mai rius o rieres

  • L’Aemet avisa: una DANA posa en alerta aquestes comunitats

Les abundants pluges mantenen en alerta les Terres de l’Ebre i deixen sense llum més de 6.000 abonats

Joan Revillas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les pluges concentrades a les Terres de l’Ebre ja han deixat registres superiors als 250 litres al parc natural dels Ports (256,2 litres fins a les 13.00 hores) i quantitats que ronden els 100 litres a poblacions com Ulldecona i la Sénia. Tanmateix, les precipitacions no han generat incidències destacables i els Bombers de la Generalitat no han hagut de fer cap sortida relacionada amb les tempestes.

La principal afectació de l’episodi ha sigut la falta de subministrament elèctric per a uns 6.660 abonats d’una dotzena de municipis de la zona, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil. L’avaria s’ha produït aquest dissabte de matinada i la companyia assegura que manté les tasques de reparació per restablir la llum com més aviat millor. La majoria dels abonats sense subministrament elèctric són al Montsià (4.190), amb la Sénia com la població més afectada (2.600), seguida d’Ulldecona (55) i Amposta (44). A la zona de Tortosa, al Baix Ebre, hi ha uns 420 abonats sense llum.

Notícies relacionades

Protecció Civil manté l’alerta del pla Inuncat aquest dissabte davant la previsió de pluges intenses al Montsià, al Baix Ebre i a la Terra Alta. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) estan en contacte amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) per fer el seguiment de la situació dels barrancs de la zona dels Ports, tenint en compte la quantitat de pluja acumulada en aquesta zona i de l’augment de cabal del riu Algars.

Des del CECAT han avisat els municipis amb possible afectació i han demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi hagi. Igualment, es recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Cal evitar aparcar els vehicles a rieres o punts subterranis inundables, i no travessar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitat de pluja i acumulacions més importants.