Temporal al País Valencià

Les pluges tanquen l’aeroport de València i tallen el metro i Rodalies

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pista de l’aeroport de Manises (València) està tancada perquè hi ha caigut un llamp, segons ha informat Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), de manera que s’estan desviant tots els vols amb destí en aquest aeròdrom. Els treballs per a la reparació s’iniciaran «quan sigui possible», han informat les mateixes fonts, que no han detallat en què consisteixen els danys.

En les últimes hores s’han desviat un total de 13 vols –xifra que previsiblement anirà en augment– que haurien d’haver aterrat a València i que finalment ho han fet a Alacant, Madrid o Eivissa. El pluviòmetre instal·lat a l’aeroport de València ha recollit prop de 150 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores, més de la meitat d’aquesta quantitat en les primeres hores del dia, des de les 6.00 hores.

La tempesta ha afectat especialment la zona oest de l’àrea metropolitana de València –on s’ubica l’aeroport–, amb precipitacions en forma de calamarsa i vents pròxims als 80 quilòmetres per hora.

Rescats i talls de transport pel temporal del País Valencià

Així mateix, el temporal de pluja i vent que afecta bona part del País Valencià està provocant talls en el servei de metrp entre Torrent i Picassent i entre la Pobla de Vallbona i Llíria, i també el de Rodalies en les línies València-Buñol-Requena i Loriguilla/Sant Isidre.

Segons informa el servei d’Emergències de la Generalitat valenciana, en les últimes hores s’han rebut més de 300 trucades relacionades amb el temporal, la majoria a València, a les comarques de l’Horta Oest i el Camp de Turia.

Els bombers del Consorci Provincial de València han efectuat diversos rescats de persones atrapades en vehicles i vivendes a Paterna, Manises, Aldaia, Riba-roja i Quart, i també han evacuat un home a qui el vehicle havia quedat atrapat en un barranc de Torrent i que es trobava sobre el cotxe en el moment del rescat.

La resta de serveis, ha informat el Consorci, es corresponen amb enxiquiments, sanejaments de façana o retirada d’arbres caiguts. Un d’aquests serveis s’està desenvolupant en el centre de salut de Riba-roja, si bé els especialistes encara n’estan valorant la situació, han informat les mateixes fonts.

Notícies relacionades

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha ampliat fins a les 13.00 hores l’avís taronja per pluges al litoral nord de València i ha activat l’avís taronja a l’interior nord de Castelló per possible acumulació de precipitacions, que podrien arribar als 100 litres en 12 hores.

Segons les dades d’Aemet, fins a les 7.00 del matí els pluviòmetres de Castelló i de l’aeroport de València han encapçalat la classificació europea de precipitació acumulada, amb 114 i gairebé 99 litres, respectivament.