Fenomen insòlit

¿Què fa un huracà tan al nord de l’Atlàntic? Mario Picazo et dona una pista

  • Els rècords de l’huracà ‘Danielle’

  • L’alarmant predicció de Mario Picazo que molts recorden ara

¿Què fa un huracà tan al nord de l’Atlàntic? Mario Picazo et dona una pista

NOAA

1
Es llegeix en minuts

Al principi de l’estiu passat, l’huracà ‘Danielle’ va fer història no només perquè es va fer notar a la costa atlàntica espanyola. També (i sobretot) ho va fer perquè era un cicló extraordinari per la seva ubicació insòlita: molt al nord de l’Atlàntic. Ara, entrat ja el novembre, un altre huracà va pel camí de repetir les ‘gestes’ del ‘Danielle’ i demostrar que no es va tractar d’un fet aïllat: parlem del ‘Martin’, que dijous circulava a 45 graus nord.

Notícies relacionades

Els vents d’aquest huracà en aigües de l’Atlàntic nord arriben a les 85 milles per hora (140 km/h) i es mou cap al nord-est a una gran velocitat (48 mph/78 km/h). La previsió és que el ‘Martin’ seguirà gran i fort durant algun temps, però es convertirà ràpidament en un cicló posttropical i es debilitarà gradualment.

L’únic efecte sobre terra del setè huracà d’aquesta temporada ciclònica a l’Atlàntic és l’onatge que s’estendrà a grans porcions de la costa del Canadà, les Açores i la costa atlàntica europea. Escalfament del mar

Canadà, les Açores i la costa atlàntica europea. Escalfament del marEl meteoròleg Mario Picazo, que va llançar a l’estiu serioses advertències sobre els efectes de l’escalfament dels oceans, s’ha fet ressò del fenomen del ‘Martin’. I torna a donar pistes sobre la causa del fenomen: «Veient les anomalies de la temperatura del mar a la zona no és estrany», ha manifestat en un tuit.

Temes:

Huracans