Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, dimecres 2 de novembre: la calor afluixa una mica

El descens de les temperatures es notarà a partir de dijous, però durarà poc

  • Un insòlit dia de Tots Sants a 25 graus

  • Espanya és el país europeu amb més risc de mort per calor extrema

Temps a Catalunya avui, dimecres 2 de novembre: la calor afluixa una mica

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

2
Es llegeix en minuts

Després de registrar un dia de Tots Sants de rècord amb temperatures insòlitament altes per a l’època de l’any, Catalunya tindrà aquest dimecres, 2 de novembre, un dia molt semblant. Els termòmetres podran baixar lleugerament, però encara ens situarem amb registres per sobre de la mitjana. El canvi que ens portarà temperatures realment tardorals serà aquest dijous. Però no sembla que hagi de durar gaire.

Malgrat algunes bandes de núvols o la formació de nuvolositat d’evolució en diferents trams de la jornada per diversos punts del territori, l’ambient serà assolellat en general, especialment després del migdia.

Són probables xàfecs localment moderats a l’extrem sud de Catalunya. De manera més aïllada, podria ploure en punts del prelitoral sud. No seran quantitats importants.

Tot i que s’espera que les temperatures mínimes i màximes baixin lleugerament, l’ambient serà extraordinàriament suau a nombroses comarques, especialment a les de la costa. Els valors més alts rondaran els 22 graus.

Els bancs de boira dificultaran la visibilitat en zones de l’interior.

Notícies relacionades

La tramuntana pot bufar amb força al nord del cap de Creus.

Dijous comença l’arribada real de la tardor, tot i que serà molt breu. Baixaran significativament les temperatures i plourà a força comarques catalanes. La Generalitat ha activat avisos per vent a diverses zones a partir de dijous a la tarda. Divendres seguirà la mateixa tònica, tot i que els termòmetres tornaran a remuntar durant el cap de setmana.