Predicció meteorològica

Temps a Catalunya avui, dimarts 27 de setembre: sol al matí, núvols a la tarda

Dijous arribarà un altre canvi de temps que portarà més tempestes

2
Es llegeix en minuts

Catalunya viurà aquest dimarts, 27 de setembre, una jornada relativament tranquil·la, però amb dues cares. Al matí, dominarà el cel serè, però a la tarda el temps es mostrarà més insegur. El vent serà un altre protagonista de la jornada. El gran canvi (tot i que fugaç) de temps es produirà dijous.

Malgrat la presència de núvols baixos a diverses zones, al matí dominarà el cel serè o poc ennuvolat. Segons les previsions del Meteocat, a partir del migdia creixeran masses ennuvolades a les comarques del nord-est i en punts del litoral i prelitoral central. Al vessant nord del Pirineu hi haurà molts núvols durant tota la jornada.

Plourà una mica al vessant nord del Pirineu a primera hora (algunes precipitacions han sigut o seran en forma de neu). A la tarda hi haurà xàfecs aïllats al nord-est, que podran estendre’s a punts del litoral i prelitoral central. La cota de neu se situarà al voltant dels 2.400 metres.

Les temperatures mínimes i màximes pujaran significativament. En ciutats com Barcelona es podrien arribar als 25 graus en el tram central del dia.

Notícies relacionades

El vent es farà notar durant la jornada, especialment a la meitat sud de Catalunya. En zones de les Terres de l’Ebre i el sud de Tarragona podran registrar-se ratxes molt fortes, sobretot durant el matí. La tramuntana també bufarà molt fort a l’Empordà, i podrà superar els 70 km/h. En cotes altes del Pirineu hi haurà també ratxes molt intenses.

Dimecres continuarà la tendència actual, tot i que hi podria haver de nou xàfecs tempestuosos al nord-est. Dijous canviarà el temps radicalment; les tempestes s’estendran pel territori (encara és aviat per saber quines zones es veuran afectades exactament) i les temperatures baixaran de manera significativa.