Previsió meteorològica

Temps a Catalunya avui, divendres 26 d’agost: les pluges s’estenen per tot el territori

  • ¿Què és el flaix de calor?

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han afectat els últims mesos

Temps a Catalunya avui, divendres 26 d’agost: les pluges s’estenen per tot el territori

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un parell de dies de tranquil·litat, amb tempestes localitzades, les precipitacions s’estenen aquest divendres per tot Catalunya. La pluja, a més, anirà acompanyada d’una caiguda notable de les temperatures.

Les nuvolades es mantindran al Pirineu, però també creixeran en la meitat est i el terç est del territori, i deixaran un cel molt ennuvolat. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) indica que les pluges seran d’«intensitat feble i moderada», així que no s’acumularan grans quantitats d’aigua.

Notícies relacionades

No obstant, Protecció Civil manté activada l’alerta per fortes pluges a 12 comarques. Allà, «podran ser intenses i localment abundants, entre 20 i 50 mm en 24 hores», avisa el Meteocat. A més, les precipitacions aniran acompanyades de tempestes i calamarsa.

Respecte a les temperatures, les mínimes seran lleugerament més baixes que les dels últims dies a tot el territori. Tot i que es donaran dues excepcions: a l’interior seran moderadament més baixes i a la Costa Daurada, més altes. D’altra banda, les màximes també es contindran: els termòmetres no arribaran als 30 graus: tant al litoral com a l’interior rondaran els 26 i 28 graus.