Temps

Catalunya Central, en avís per mal temps i pluges intenses

  • ¿Què és el flaix de calor?

  • De la calitja al meteotsunami: aquests són els fenòmens que ens han assolat els últims mesos

Catalunya Central, en avís per mal temps i pluges intenses

Oscar Bayona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un altre avís per mal temps i fortes precipitacions sotja el nord-oest i el nord-est de Catalunya, en concret les comarques del Bages i del Moianès, amb el nivell de perillositat més elevat (6/6) i la comarca de l’Anoia en perill alt (3/6).

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès aquest dimecres a la tarda un avís per temps violent a les comarques centrals i un altre avís per pluges intenses a les comarques del Prepirineu, el Pirineu i el litoral català: el Ripollès, el Berguedà, Osona, la Garrotxa i la Selva.

Així doncs, la previsió apunta que hi haurà possibilitat de calamarsa de més de 2 centímetres de diàmetre, ratxes de vent que podran superar els 25 metres per segon i tornados.

Notícies relacionades

Segons es pot observar en els últims registres del radar meteorològic de Meteocat, la tempesta s’ha desplaçat entre el Solsonès i el Berguedà i s’ha acabat desenvolupant al nord del Bages. Així doncs, la tempesta se situa entre 13 i 14 quilòmetres d’altitud amb valors d’aigua elevats d’entre 30 i 45 mil·límetres.

Previsió de la setmana

Els primers deu dies d’agost han tingut com a protagonistes tant els episodis de calor com els de pluges i, seguint en la mateixa línia, tot i que els avisos per mal temps no cessin al nord de Catalunya, la previsió per als pròxims dies és de temperatures altes (amb avís de calor extrema) des de la costa de Barcelona fins a la Costa Brava. Divendres a la tarda, gran part de Catalunya (excepte algunes comarques del nord i de la costa) estarà en avís per temperatures extremes.

Temes:

Pluges