Previsió meteorològica

Torna la calima a Espanya

Previsió meteorològica a Barcelona avui: molts núvols, poca pluja

¿Quin temps farà la primavera del 2022 a Espanya?

La posició de la borrasca sobre el sud-oest peninsular suposarà una nova irrupció de pols sahariana

Torna la calima a Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El vent serà un element que s’haurà de tenir en compte durant els pròxims dies, segons ha informat Eltiempo.es. La posició de la borrasca sobre el sud-oest peninsular suposarà una nova irrupció de pols sahariana, això vol dir que tornarem a tenir episodis de calima a Espanya.

Hi haurà migjorns que aportaran aire càlid i carregat de pols des de l’interior de l’Àfrica a tota la Península Ibèrica i en menor mesura a les illes Balears. Per tant, tindrem pluja de fang en les pròximes jornades.

Temperatures

Quant a les temperatures, es mantindran pràcticament igual en els pròxims dies. Les màximes amb prou feines variaran, tret de d’una baixada dimecres a Castella-la Manxa i Extremadura, que es recuperarà dijous.

De cara al cap de setmana, hi haurà un ascens i s’arribarà als 22ºC a Sevilla, 19ºC a Càceres, 18ºC a Saragossa o 15ºC a Burgos i a Madrid. 

Precipitacions

La primera setmana de la primaverave carregada de pluja. En els pròxims dies les pluges es mantindran i amb menor probabilitat afectaran zones del nord peninsular.

Tot això passarà per la suma de dos factors. D’una banda, la localització d’una borrasca atlàntica al sud-oest peninsular. I de l’altra, el flux de vents de l’est al Mediterrani, que aportarà humitat i pluges intenses.

Notícies relacionades

Les acumulacions de pluja més grans es produiran al País Valencià, que podran superar els 200 litres per metre quadrat de precipitacions.

També plourà bastant al sud-est i sud peninsular, així com al Sistema Central. Tot i això, divendres deixarà de ploure de manera generalitzada.