Baixada de temperatures

¿Com afecta a Espanya la borrasca ‘Diomedes’?

  • S’esperen ratxes de vent de llevant i precipitacions al litoral Mediterrani en els pròxims dies

¿Com afecta a Espanya la borrasca ‘Diomedes’?

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borrasca ‘Diomedes’ està afectant Grècia i és la causant d’un temps «molt advers» a la zona sud-oest del país, segons ha explicat la portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Beatris Hervella. De moment el temporal no ha afectat Espanya, però la previsió és que arribi a la península per la zona est.

Vent de llevant

S’espera que la borrasca amb nom d’heroi mitològic provoqui ratxes de vent de llevant i precipitacions al litoral Mediterrani en els pròxims dies. De moment es descarta que arribi a altres zones i que afecti tot el país.

Notícies relacionades

Des d’aquest dimecres es produirà un descens de les temperatures que durarà tota la setmana. És probable que els avisos meteorològics se centrin al Pirineu català, on s’esperen «temperatures mínimes extremes», segons ha alertat l’Aemet. En altres llocs d’Espanya també hi haurà valors negatius i gelades. 

Quarta borrasca

Després de patir ‘Carmel’ el desembre passat, ara és el torn de ‘Diomedes’ al país hel·lènic. És la quarta borrasca intensa de gran impacte anomenada pel Grup Meteorològic del Sud-Oest del Mediterrani, que integra Grècia, Xipre i Israel.