Arriba un tren de borrasques a Espanya amb pluja, neu i forts vents

El temps tendeix a estabilitzar-se el cap de setmana a causa de l’estacionament d’un potent anticicló al nord d’Europa, que dificultaria l’arribada de borrasques a la Península

Arriba un tren de borrasques a Espanya amb pluja, neu i forts vents
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’arribada d’un tren de borrasques atlàntiques a la Península deixarà pluges, intensos vents –de fins a 90 quilòmetres per hora– i fins i tot nevades a partir de 1.000-1.200 metres al llarg d’aquesta setmana, ha avançat Rubén del Campo, portaveu d’Aemet, que pronostica uns dies molt inestables.

Aquest dilluns, el pas d’un front escombrarà la Península d’oest a est amb pluges, més intenses i persistents, en punts de Galícia –on es preveuen 40 litres per metre quadrat en 12 hores–, Andalusia central i les muntanyes de Toledo, a més de fort vent amb ratxes entre els 70 i 80 quilòmetres per hora en àrees de Castella-la Manxa, Múrcia, el País Valencià i Aragó, entre d’altres.

Pugen les màximes

Les temperatures màximes pujaran de forma gairebé generalitzada a gairebé tot el país i arribaran als 21 graus en capitals de província com Alacant, Múrcia i Castelló davant els 7-8 graus d’Àvila, Lleó i Segòvia.

Aquest dimarts una nova borrasca molt activa circularà d’oest a est peninsular amb vent de l’oest i sud-oest molt fort de manera generalitzada, a més de deixar nevades de fins a 20 centímetres d’espessor per sobre dels 1.200-1.300 metres i fort temporal marítim amb vent del sud-oest, força 7 a 9 i onades de 3 a 5 metres.

Aquest dia –ha detallat Del Campo– les pluges es repartiran per gairebé tot el país amb quantitats importants d’aigua, i que podrien ser molt intenses al centre del país i menys probables en punts de Múrcia, el País Valencià, les Balears i les Canàries.

Dimecres arriba un altre front

Durant la jornada de dimecres, la inestabilitat anirà remetent al llarg del matí, tot i que a la tarda es preveu l’arribada d’un altre front per Galícia que portarà de nou mala mar i nevades en muntanyes del centre i nord peninsular, per sobre dels 1.000-1.200 metres.

Dijous el front càlid del dia anterior continuarà deixant pluges en gran part del nord-oest peninsular, que podran ser de certa intensitat i persistència a l’oest i nord de Galícia i l’oest del Sistema Central, menys probables com més cap a l’est i sud, sense descartar-ne a la resta de l’àrea Cantàbrica, l’alt Ebre, la zona centre i Extremadura.

Notícies relacionades

Al llarg d’aquesta jornada, les temperatures diürnes augmentaran en la major part de la Península i les Balears, de manera notable en zones del Cantàbric, nord-est peninsular i est d’Andalusia.

Per al cap de setmana, el temps tendeix a estabilitzar-se a causa de l’estacionament d’un potent anticicló al nord d’Europa, que dificultaria l’arribada de borrasques a la Península, ha conclòs el portaveu.