La tempesta tropical Theta s'aproxima a la Península i les Canàries

L'oest de l'arxipèlag i Huelva, Badajoz, Càceres, Salamanca, Zamora, Lleó, les quatre províncies gallegues i Astúries podrien patir fortes ratxes de vent i pluges diumenge

domingo

domingo

1
Es llegeix en minuts

El Centre Nacional d’Huracans dels EUA (NHC, per les seves sigles en anglès) ha advertit de la formació d’un cicló tropical a l’Atlàntic que podria arribar a la Península i passar a prop de les Canàries.

L’Agència Estatal de Meteorologia també ha avisat de la tempesta, que rebria el nom de Theta i que podria arribar a territori espanyol a finals de setmana.

El centre nord-americà, que vigila també l’impacte d’Eta a la costa de Florida, avisa de la possible formació a l’Oceà Atlàntic, el sud-oest de les Açores, de Theta, un cicló tropical o subtropical. Aquest dilluns, l’NHC li atorga un 40% de probabilitats que es formi en 48 hores, un percentatge que augmenta al 70% si el temps de formació és de cinc dies.

Notícies relacionades

Tot i que de moment es desconeix la seva trajectòria exacta, el centre nord-americà i l’Aemet projecten que podria passar pel nord-oest de les illes Canàries, tot i que no impactaria directament contra l’arxipèlag. Però sí que hi ha possibilitats que impacti contra Portugal i l’oest d’Espanya: Huelva, Badajoz, Càceres, Salamanca, Zamora, Lleó, les quatre províncies gallegues i Astúries. Arribaria debilitat, segons les previsions, i es materialitzaria en forma de fortes ratxes de vent i pluges si segueix la trajectòria projectada.

Seria el cicló tropical número 29 d’aquesta temporada, un nou rècord anual.