EL TEMPS

Alerta per fortes pluges i tempestes en gran part d'Espanya a partir d'aquest dimarts

Hi ha avís vigent a 14 províncies i en algunes zones seran d'especial intensitat, on es poden acumular entre 15 i 30 litres per metre quadrat en un hora

zentauroepp17371926 barcelona 24 10 11 lluvia  tormenta en  barcelona  foto  fra200713182935

zentauroepp17371926 barcelona 24 10 11 lluvia tormenta en barcelona foto fra200713182935 / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts

Les pluges i les tempestes afectaran aquest dimarts Barcelona, Lleida, Girona i bona part de la Península, que tindran avís de risc (groc). A l’interior del País Valencià el risc serà important (taronja).

Així, hi ha avís vigent a 14 províncies espanyoles, on es poden acumular entre 15 i 30 litres per metre quadrat en un hora. Per això, s’ha activat avís groc a Jaén, Granada, Múrcia, Albacete, Ciudad Real, Conca, Terol, Osca, Barcelona, Girona, Lleida, Alacant, Castelló i València, i a més, a l’interior de València el risc serà important, i arribarà a avís taronja.

El risc per altes temperatures de 37 a 39 graus centígrads es reduirà aquest dimarts a Càceres, Badajoz, Còrdova i Sevilla.

En general, al llarg de la jornada cauran xàfecs i tempestes que seran localment fortes al Pirineu, sud del sistema Ibèric, est de Castella-la Manxa i interior del País Valencià, amb temperatures altes a Extremadura i a la vall del Guadalquivir.

Mentrestant, en bona part del país s’espera que predomini un temps sec i estable, amb cel poc ennuvolat o amb intervals de núvols mitjans i alts.

En l’àrea cantàbrica augmentarà la nuvolositat al llarg del dia i al final del dia es produirà alguna pluja feble. A l’interior de la Península també es desenvoluparà nuvolositat d’evolució, amb xàfecs i tempestes que podran ser localment fortes al Pirineu i entorns del sud del sistema Ibèric, est de Castella-la Manxa, interior del País Valencià i nord-est d’Andalusia.

Caiguda de temperatures

Notícies relacionades

Quant a les temperatures diürnes, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) espera que descendeixin de forma generalitzada en la major part del país, excepte a l’est de Catalunya i entorn de l’Estret, on s’esperen pocs canvis o un ascens.

També se superaran els 34 o 36 graus al vessant atlàntic sud, així com els 38 en punts del Guadalquivir i de la Guadiana.

Temes:

Pluges Catalunya