TEMPORAL FINS DIJOUS

Alerta per la crescuda del Daró i diverses carreteres tallades per les pluges a Catalunya

Els Bombers han atès una quarantena de serveis aquesta matinada a l'àrea metropolitana de Barcelona

Avui i demà, les precipitacions podrien deixar més de 100 litres per metre quadrat al nord-est del territori

foto 3636868

foto 3636868

2
Es llegeix en minuts
Efe / ACN

Protecció Civil de la Generalitat ha alertat aquest dimarts al matí que l’increment del cabal del riu Daró fins als 83 m3/s, al seu pas per la Bisbal d’Empordà (Girona), pot inundar algunes zones de la seva riba.

Segons informa Protecció Civil, l’increment del cabal a causa de les intenses pluges ha superat el nivell d’alerta del Pla Inuncat, activat ahir davant la previsió del temporal de pluja i vent.

Els Bombers de la Generalitat han atès, de les 22.00 hores d’ahir fins a les 7.00 hores d’avui, una quarantena de serveis per incidències derivades de les pluges, sobretot a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Cap d’aquestes actuacions ha sigut per incidències de caràcter greu, i s’han centrat en la retirada d’aigua acumulada en punts baixos i d’arbres caiguts, a més de revisions i sanejaments.

Inuncat i Ventcat, activats

Protecció Civil va activar ahir en fase d’alerta els plans d’emergència Inuncat i Vencat davant la previsió d’un temporal de forts vents i pluges que a partir d’avui pot deixar més de 100 litres per metre quadrat i provocar crescudes dels rius.

Està previst que les fortes pluges afectin principalment les comarques del nord-oest de Catalunya, mentre que els vents castigaran el litoral central i nord de la comunitat.

D’acord amb les previsions meteorològiques, a les comarques gironines de la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva, així com al Vallès Oriental, podrien acumular-se més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores, i amb menys probabilitat a l’Alt i Baix Empordà, el Maresme, Osona, el Moianès, el Bages, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i el Barcelonès.

Crescudes del Muga, el Ter, el Tordera i el Fluvià

A causa de les intenses pluges, així com de la neu que s’està fonent a les muntanyes per la pujada de les temperatures, hi pot haver risc de crescudes als rius Muga, Ter, Tordera i Fluvià, per la qual cosa es recomana no acostar-se als seus cursos ni a peu ni en vehicle.

D’altra banda, entre ahir al migdia i demà dimecres s’esperen forts vents a les comarques del litoral de Barcelona i Girona, mentre que a les platges les onades podran superar els 2,5 metres d’altura. 

Carreteres tallades

Un total de quatre carreteres estan afectades a causa del temporal de pluja, i s’hi sumaran al llarg d’aquest dimarts fortes ràfegues de vent en determinades zones.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, la pluja ha obligat a tallar un carril a la Ronda Litoral (B10) de Barcelona a l’altura de Montjuïc en sentit Llobregat per inundacions, fet que està provocant cues de fins a 4 quilòmetres.

Així mateix, s’està donant pas alternatiu a la carretera de la Rabassada de Barcelona, la BP-1417, a causa de despreniments.

També, i com a conseqüència dels despreniments, s’està donant pas alternatiu als vehicles a la carretera BV-2041 a Begues (Barcelona).

Notícies relacionades

A la província de Girona, es troba tancada a aquestes hores la C-31 a l’altura d’Ullà per inundacions.