TEMPORAL DANA

Pluges fortes demà al sud-est i descens de les temperatures

Les pluges podrien afectar de forma més feble i dispersa altres zones d'aquesta meitat sud-est i sistema Ibèric en la primera meitat del dia

lluvia

lluvia

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per a demà, dimarts, pluges fortes i amb tempestes al sud-est peninsular, on baixaran les temperatures diürnes, nevades en cotes mitjanes del Pirineu i est d’Andalusia i vent intens al sud i les Balears.

Així, en la meitat sud-est peninsular s’espera cel ennuvolat o cobert, amb precipitacions en l’entorn del País Valencià, Múrcia, sud de Castella-la Manxa, Andalusia, Estret, Alborán i sud de les Balears, forts i/o persistents i ocasionalment amb tempesta al sud de València/nord d’Alacant i Múrcia/Almeria, així com a Melilla, Ceuta i extrem sud de Cadis.

Les pluges podrien afectar de forma més feble i dispersa altres zones d’aquesta meitat sud-est i sistema Ibèric en la primera meitat del dia i a la tarda els núvols arribaran a la resta de la península, sense descartar xàfecs dispersos en la Cantàbrica occidental, més probables en l’àrea pirinenca, que tendiran a debilitar-se al final del dia.

Litoral espaiós

Poc ennuvolat als litorals gallec i cantàbric, núvols i precipitacions al nord de les illes Canàries, més intensos, al matí en les occidentals i sense descartar-les al sud, i possibles boires matinals en el terç nord.

Neu a 1.600-2.000 metres a l’est d’Andalusia i entre 1.600 i 1.800 metres al Pirineu, que baixarà fins als 1.400-1.600 metres en la segona meitat del dia.

Descens de les temperatures diürnes al sud-est peninsular i les Balears, ascens a l’oest i a les Canàries i gelades al Pirineu i de forma aïllada a les muntanyes del centre i sud-est peninsular.

Notícies relacionades

Bufaran vents de component est a la península i les Balears, fluixos a la meitat nord i més intensos al sud, forts a l’Estret, Melilla, sud de les Balears i litoral sud-est i de component nord a les Canàries.

Predicció per a Catalunya

S’apreciaran intervals de núvols al matí, tot i que tendirà a estar ennuvolat amb núvols d’evolució diürna, probables precipitacions de matinada al sud de Tarragona i xàfecs a la tarda en zones de muntanya, sobretot al Pirineu i el Prepirineu, que afectaran zones pròximes a última hora, sobretot en el terç oest. Cota de neu a 1.400-1.600 metres, que baixarà al Pirineu oriental a 800-1.000 metres al final del dia. Temperatures mínimes en lleuger descens i màximes sense canvis. Vent de component est, moderat amb intervals forts al litoral i fluixos a moderats a l’interior.

Temes:

Pluges