Pluges torrencials després dels incendis d'Austràlia

Les tempestes seguiran en els pròxims dies, tot i que no podran extingir tots els focs que afecten el país

zentauroepp51775073 australia200117184542

zentauroepp51775073 australia200117184542 / HANDOUT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les intenses tempestes elèctriques, acompanyades per fortes pluges, han esmorteït les flames dels incendis forestals a la costa est d’Austràlia aquest divendres i han brindat una mica d’alleujament als bombers, després de mesos (des del setembre) lluitant contra el foc, que ja ha causat 28 víctimes mortals.

No obstant, i malgrat que les pluges torrencials no podran extingir tots els incendis que afecten el país, sí que han ajudat en gran manera la contenció de les flames.

Les prediccions meteorològiques no auguren que l’aigua arribi als llocs en els quals realment es necessita, tot i que Victòria, Nova Gal·les del Sud i Queensland –els tres estats de l’est, dels més afectats per la sequera i els incendis– sí que han rebut de bon grat aquestes pluges, que en principi es mantindran en els pròxims dies.

Inundacions i arbres caiguts

Notícies relacionades

Els xàfecs, no obstant, també comporten perills, com inundacions sobtades i caiguda d’arbres, molts estructuralment destruïts pels intensos incendis forestals.

I tot i que les tempestes sí que han ajudat a netejar l’aire contaminat del país, ciutats com Sydney, Canberra i Melbourne s’han mantingut aquest divendres entre les 100 ciutats més contaminades del món, segons la classificació de contaminació d’AirVisual.