INICI D'HIVERN

Una ratxa de vent de 180,7 km/h és la més forta de la dècada al Montseny

El vendaval ha provocat un augment de les temperatures, que han superat els 20 graus

Una ratxa de vent de 180,7 km/h és la més forta de la dècada al Montseny
Es llegeix en minuts

El Periódico

Una ratxa de vent de 180,7 km/h mesurada aquest dissabte a la nit a l’estació meteorològica de Puig Sesolles, a 1.668 metres d’altura, és la més forta registrada al Montseny des que es va instal·lar aquesta estació, l’any 2010, ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

El temporal de vent de ponent, a més, ha fet pujar les temperatures el primer dia oficial d’hivern a rècords de calor en un mes de desembre a gairebé tot el litoral català, amb temperatures que fins i tot han arribat als 20 graus.

Segons dades obtingudes per Efe de l’SMC, a Els Alfacs (Tarragona) ahir els termòmetres van arribar als 23,2ºC de màxima, rècord en un mes de desembre en els 25 anys des que fa que es recullen dades en aquesta localitat, superant els 23ºC registrats el 26 de desembre de 1999.

El meteoròleg de l’SMC, Eliseu Vilaclara, ha comentat a les xarxes socials que en els 21 primers dies d’aquest mes de desembre la mínima al barri de la Sagrada Família de Barcelona només ha baixat de 10 graus en sis d’aquests i avui fa nou dies que els termòmetres estan sempre per sobre.

Et pot interesar

A Viladrau (Barcelona), als peus del Montseny, en tot el mes de desembre només ha gelat en dues ocasions.

«¡Això s’està disparant!», ha comentat Vilaclara, en al·lusió a l’acceleració del canvi climàtic que està comportant un escalfament global.