pujada de temperatures

Onada de calor a Catalunya després de Sant Joan

El Meteocat avisa d'una calor extrema a partir del 25 de juny

Onada de calor a Catalunya després de Sant Joan
Es llegeix en minuts

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha publicat avui un preavís per calor extrema prevista per després de Sant Joan. El Meteocat informa que es preveu un augment important de la temperatura a partir del 25 de juny que pot durar dies.

L’onada de calor, provinent d’una massa d’aire africà, es notarà en gran part del territori català, amb especial intensitat a l’interior. A més, segons el Meteocat, la temperatura mínima a les zones del litoral podria ser superior als 20 graus després de Sant Joan. En qualsevol cas, seran valors superiors als que corresponen a l’època de l’any. Així, es preveu que a partir de dimarts hi hagi màximes entre 35 i 40 graus.  

Et pot interesar

Mapa amb la previsió de temperatures del 25 de junymeteocat /  / 

Fins a la setmana que ve s’espera tranquil·litat a Catalunya. Demà, 20 de juny, al Prepirineu i el Pirineu hi haurà cel ennuvolat amb xàfecs a la tarda que poden anar acompanyats de tempesta i ser localment forts, segons l’Aemet. En la resta, predomini de cel poc ennuvolat amb intervals de núvols alts. Temperatures mínimes amb pocs canvis i màximes en descens. Vent variable fluix, tendint a sud-est a la tarda, amb intervals de moderat al sud de Tarragona.