PREDICCIÓ DE L'AEMET

La primavera serà més càlida i menys plujosa del que és habitual

L'estació comença aquest dimecres a les 22.58 h, després d'un hivern sec i calorós

zentauroepp5992566 primavera en lleida190320120929

zentauroepp5992566 primavera en lleida190320120929 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts

La primavera, que comença aquest dimecres 20 de març a les 22.58 h–hora peninsular–, serà, probablement, més càlida i menys plujosa del que és habitual, seguint així els passos d’un hivern "anòmal", en què amb prou feines hi ha hagut pluja i neu, i amb temperatures mitjanes més altes del que és habitual, fet que ha convertit aquest hivern 2018-2019 en el segon més sec del segle XXI i el cinquè des que hi ha registres (1965), així com el tercer hivern més càlid del segle XXI.

Durant la roda de premsa per donar balanç de l’hivern meteorològic i informar sobre el pronòstic de la primavera, el portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Rubén del Campo, ha assenyalat que a tot Espanya (tant a la Península com a les Canàries i les Balears), el temps serà més càlid del que és habitual per a aquest període.

Del Campo justifica aquesta predicció en el fet que, després de deixar un hivern especialment sec i càlid, la probabilitat que la primavera sigui freda és d’un 20%. Una altra de les portaveus de l’Aemet, Delia Gutiérrez, ha remarcat que, en general, en aquesta primavera, en concret, entre l’abril i el juny, s’assoliran valors superiors als habituals a tot Espanya per a aquesta època de l’any i hi haurà menys pluges. També es preveu una cosa similar per al que queda de març: pluges més escasses del que és habitual.

Notícies relacionades

Quant a l’hivern, Rubén del Campo ha explicat que aquesta estació ha comptat amb les temperatures màximes de mitjana més altes (gairebé 2ºC per sobre de la mitjana) des que hi ha registres.

No obstant, les temperatures mínimes van estar 0,4ºC per sota de la mitjana, fet que ha convertit aquest hivern en el de més amplitud tèrmica (diferència entre màximes i mínimes) des de 1965.

Temes:

Primavera