El bon temps presidirà el pont de la Constitució

Es preveu un clima estable, amb temperatures una mica per sobre de les mitjanes

rjulve7456255 ampuribava   cuaderno   festes del primer raig de sol   aman181204132538

rjulve7456255 ampuribava cuaderno festes del primer raig de sol aman181204132538 / JOAN CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Análisis de Wireless DNA

Després d’uns mesos d’octubre  i novembre meteorològicament complets i plujosos al vessant mediterrani amb el pas i formació de diferents borrasques, sembla que, per fi,l’anticicló de les Açores s’està fent fort al’oest  de la península Ibèrica.

Durant aquesta primera setmana de desembre es preveu un temps estable amb tot el que comporta: algunes situacions d’inversió tèrmica, boires, algunes gelades i el possible augment dels índexs de contaminació als grans nuclis urbans d’Espanya. A més, per als pròxims dies seguirem amb temperatures una mica per sobre de les mitjanes climatològiques.

Ara mateix, i de cara als pròxims dies, veiem com el famós anticicló de les Açores s’ha posicionat a l’entorn de la península, protegint Espanya del pas de les borrasques que es traslladen a latituds superiors, i derivant únicament cap a les nostres regions el pas de fronts associats que fregaran el nord peninsular.

Núvols alts i boires matinals

Per tant, sembla que en gran part d’Espanya tindrem un temps molt tranquil per a aquest pont festiu de desembre, amb alguns intervals de núvols alts i boires matinals en punts de l’interior que podrien persistir al llarg del dia.

Al’extrem nord, demà esperem l’arribada d’un front que podria deixar alguns xàfecs a Galícia, i dijous alCantàbric al Pirineu occidental.

Divendres  de nou apareixerà un front per l’oest peninsular que deixarà pluges en general febles a l’extrem nord.  

Temps de Catalunya

Per aldijous 6 de desembre, esperem una jornada de tranquil·litat amb cel parcialment ennuvolat en àrees pirinenques de la Vall d’Aran, i amb alguns intervals de núvols alts i molts clars a la resta de la comunitat.

Tot i que com és característic dels dies anticiclònics, també esperem la formació de bancs de boira matinals a l’interior.

Les temperatures màximes aniran en ascens, excepte en els llocs de l’interior on siguin més persistents aquestes boires.

Per adivendres, la situació seguirà sent de molta tranquil·litat amb el cel parcialment clar durant bona part del dia, però a l’espera d’un front ja molt debilitat que anirà ennuvolant el cel de nord a sud. De fet, no es descarten alguns xàfecs febles i ocasionals a la tarda en punts del Pirineu.

La cota de neu

Notícies relacionades

La cota de neu descendirà a la tarda entorn dels1.400 metres.

Per alcap de setmana, i tot i que les previsions quan gaudim de temps anticiclònic solen ser bastant fiables, encara presenten certa incertesa. Ara mateix, esperem que dissabte tinguem cel marcat per la presència d’intervals ennuvolats després del front que passarà dissabte, sense descartar algunes pluges puntuals i de nou boires matinals. Diumenge la tranquil·litat i el cel poc ennuvolat tornaran a ser la tònica més habitual.

Temes:

Catalunya