ALERTA PER TEMPORAL

Almenys 10 morts en les inundacions de Mallorca

300 membres d'equips d'emergència segueixen la recerca de les víctimes del desastre

En les últimes hores han caigut al municipi de Sant Llorenç 220 litres de pluja per metre quadrat

pt6zksiddjkgqyxkaefc161100 / periodico

3
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

Ja són almenys 10 els morts per les inundacions causades per les fortes pluges a la comarca del Llevant de Mallorca. A primera hora d’aquesta tarda, han trobat vius tres dels cinc desapareguts, que s’havien refugiat en una estació de tren. El 112 eleva ara a 10 les víctimes mortals i centra les seves tasques de recerca en l’únic que segueix desaparegut, un nen. 

Segons han informat fonts de la Guàrdia Civil, se sap que un dels últims morts localitzats ha sigut un home i que ha sigut trobat en una zona pròxima al torrent.

► Inundacions a Mallorca: últimes notícies en directe

Inundacions a Mallorca: últimes notícies

La sisena víctima encara no ha sigut identificada. La cinquena víctima ha sigut trobada a primera hora d’aquest matí a s’Illot, al municipi de Son Servera. Els altres quatre morts van ser localitzats a Sant Llorenç, el municipi més afectat per les pluges torrencials a l’illa. A més, es busca almenys una vintena de persones que van ser vistes en situacions de perill pel desbordament dels torrents.  

Les víctimes mortals ja identificades són Rafel Gili, exalcalde d’Artà, dos turistes britànics que viatjaven en taxi, una dona que va ser localitzada sense vida per efectius de la Guàrdia Civil a la seva vivenda de Sant Llorenç, i una altra persona d’edat avançada i mobilitat reduïda que va ser trobada al soterrani del seu domicili.

Riuada a Sant Llorenç

Un total de 300 professionals de diferents serveis d’emergències busquen les persones que segueixen desaparegudes després de la riuada que ahir va castigar la localitat mallorquina de Sant Llorenç (de 8.000 habitants), tot i que podrien ser més, ha informat avui el Govern balear.

També treballen en el rescat de les persones atrapades a casa seva per les fortes pluges que van caure ahir a la nit a Sant Llorenç, amb fins a 220 litres d’aigua per metre quadrat, i en altres localitats de l’est de l’illa.

Segons ha confirmat la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques, responsable del centre de coordinació d’emergències 112, testimonis oculars han informat de la desaparició d’aquestes persones, tot i que el nombre de veïns de qui no es té notícia pot ser més alt.

Pedro Sánchez es desplaça

El president del Govern, Pedro Sánchez, que viatjarà aquest dimecres a l’illa, ha expressat a través de Twitter la seva "solidaritat i recolzament a les famílies i amics de les víctimes mortals, i a tots els afectats per aquestes tràgiques inundacions".

Segons ha informat el Palau de la Moncloa, els ministeris de l’Interior i Política Territorial i el Govern de les illes Balears elevaran demà un informe al Consell de Ministres per avaluar l’abast de les pèrdues humanes i materials i prendre les mesures urgents necessàries pels "terribles danys" soferts a l’illa.

Desbordament del torrent de Sant Llorenç des Cardassar

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha desplaçat fins a l’illa un centenar d’efectius, vuit vehicles, una embarcació, tres helicòpters i tres gossos de rastreig per afegir-se a les tasques d’auxili als afectats pel desbordament del torrent de Sant Llorenç des Cardassar. En les últimes hores han caigut en aquest municipi 220 litres d’aigua per metre quadrat.

Entorn d’un centenar de persones han passat la nit en un poliesportiu de Manacor habilitat juntament altres espais públics per acollir els que no van poder arribar a casa seva o van haver de sortir-ne a causa de les inundacions o danys patits pels forts corrents.

Classes suspeses i carreteres tallades

Notícies relacionades

El Servei d’Emergències del 112 demana a tots els veïns que es quedin a casa i que cap alumne vagi a classe a les escoles dels municipis de Sant Llorenç, la Colònia de Sant Pere, Artà i Son Servera.

A conseqüència de les inundacions s’han tallat 10 carreteres i s’han suspès les classes dels municipis d’Artà, Sant Llorenç des Cardassar i Son Servera.