AFECTADES NOU COMUNITATS

Pluja, neu i fort onatge posen en alerta 19 províncies

Les principals incidències s'esperen a les costes mediterrànies

1
Es llegeix en minuts

La pluja, el fort onatge i la neu mantenen aquest divendres en alerta 19 províncies de nou comunitats, amb especial incidència a les zones costaneres mediterrànies, on les precipitacions descarregaran fins a 100 litres per metre quadrat en 12 hores, informa l'Agència de Meteorologia (Aemet) a la seva web.

Al País Valencià hi ha alerta taronja (risc important) a les províncies d'Alacant i València per pluges que deixaran 100 litres per metre quadrat en 12 hores en àrees del litoral nord i el litoral sud; Castelló té alerta groga per pluges amb una precipitació acumulada de 20 litres per metre quadrat en una hora.

Múrcia té alerta taronja per neu en zones del nord-oest que arribaran a 10 centímetres de gruix en cotes pròximes als 1.200 metres.

A Galícia està activat l'avís taronja per fort onatge a les províncies de la Corunya i Pontevedra per onades que pujaran fins als 5/6 metres; Ourense té alerta groga per neu en zones de muntanya en una cota de 1.000/1.200 metres, i Lugo manté l'alerta taronja per onades de 4/5 metres.

Castella i Lleó manté l'alerta groga a les províncies d'Àvila, Lleó, Salamanca i Zamora per nevades, que deixaran 7/8 centímetres de gruix en una cota que oscil·larà entre els 1.000/1.200 metres.

Notícies relacionades

Les províncies de Granada i Jaén (Andalusia) estan en alerta groga per neu, i Astúries i Cantàbria, així com les províncies de Biscaia i Guipúscoa, segueixen en alerta groga per fenòmens costaners adversos; Tarragona manté l'avís groc per pluges.

L'Aemet avisa que l'alerta taronja comporta un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, però sí per a alguna activitat concreta.

Temes:

Pluges Neu