Activats els plans Inuncat i Procicat

Avisos per pluja i vent a gran part de Catalunya

Aquest dimecres també es preveu un episodi d'onatge fort que pot provocar incidències al front marítim

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil ha emès una prealerta del pla per inundacions Inuncat per la previsió que hi pugui haver acumulacions d'aigua i creixement de rius i rieres a causa de la pluja que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu durant tot aquest dimecres a gran part del territori.

També es preveu un episodi d'onatge fort que pot provocar incidències al front marítim. A més, s'ha emès una prealerta del pla Procicat pel vent que es preveu que aquest dimecres afectarà tot el terç nord-oest especialment a les zones de muntanya i també al litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona.

Al Pirineu Occidental, on es preveu l'acumulació de pluja abundant durant tot el dia d'avui, hi pot haver creixement dels nivells dels rius a les capçaleres de les dues Nogueres (Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana) i la possibilitat de desbordaments locals.

Així mateix, no es descarta que es puguin incrementar els cabals dels rius en altres punts de l'interior de les comarques de Tarragona i Lleida si les pluges abundants es desplacen cap a aquestes zones al llarg del dia.

Notícies relacionades

L'episodi de pluges d'aquest dimecres, que es preveu que siguin més intentes a partir d'aquesta tarda, començarà per la part sud i anirà avançant direcció nord. El litoral es veurà afectat també per l'episodi de fort onatge previst.

Pel que fa a dijous i divendres, la previsió és que el temps millorarà i la pluja donarà una treva.

Temes:

Pluges Temporals