DOCUMENTAL

La demanda per plagi contra Taylor Swift

El canal Dkiss ofereix aquesta nit, poc abans de la visita de la cantant a Espanya, els dies 29 i 30, un reportatge que analitza un dels moments complicats de la seva carrera.

La demanda per plagi contra Taylor Swift
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb més de cent milions de discos venuts i bilions de reproduccions dels seus singles en streaming, Taylor Swift és l’artista musical més important dels últims anys. Però el seu ascens al cim no ha sigut un camí de roses. La cantautora nord-americana ha travessat per diversos moments complicats en la seva carrera, com el que analitza el documental Taylor Swift: original o plagio, que ofereix avui DKiss (22.00 hores), poc abans de la seva visita a Espanya, els dies 29 i 30, en els quals la cantant actuarà a l’estadi Santiago Bernabéu.

Notícies relacionades

El 2014, la cantant va aconseguir el seu segon número u als Estats Units amb Shake it off, un tema amb què pretenia "oferir un enfocament còmic i empoderador de les crítiques negatives", segons explicava ella mateixa.

La cançó es va convertir en un dels seus grans èxits. No obstant, tres anys després, el compositor Sean Hall va observar que part de la lletra era semblant a la d’una cançó que ell mateix va escriure el 2001 i va interposar una demanda de plagi. "Els jugadors jugaran i els enemics odiaran", és la frase amb què comença la tornada tant del mundialment conegut tema de Taylor Swift com de Platges Gon’ Play, la cançó que el demandant, juntament amb Nathan Butler, va compondre per a 3LW, una girlband nord-americà que va aconseguir cert èxit a principis dels 2000.