El nas avisa de la dimensió de la bragueta

El nas avisa de la dimensió de la bragueta

FERRAN MONEGAL

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ressuscita Berto Romero a Movistar Plus+ aquell consultori de trucades, preguntes i missatges de l’audiència que amb notable èxit feia anys enrere a l’extint Late motiv de Buenafuente. És molt més interessant aquest programa, El consultorio de Berto, que el que està fent el mateix Berto a TVE (La 2), titulat Ovejas eléctricas, molt similar a El condensador de fluzo, i on es limita a fer el paper de Don Tancredo mentre diversos especialistes parlen de cultura i d’erudició.

Això del consultori sobre la marxa, contestant qüestions que envia l’audiència, sempre dona uns resultats formidables a la tele. En un alt percentatge d’ocasions són missatges que preparen els guionistes. Els cuinen entre bastidors amb molta sornegueria i enginy. En aquest debut el millor missatge va ser el d’una presumpta dama de Mataró, de nom Jessica, en el qual elogiava la notable dimensió del nas de Berto. Advertia aquesta senyora que acreditats estudis forenses sobre cadàvers masculins demostren que la magnitud del nas és directament proporcional a l’envergadura del penis. I felicitava Berto perquè, atesa la mida de la seva nàpia, la seva zona braguetera devia ser forçosament gloriosa.

¡Ah! Aquest missatge va permetre a Berto fer floritures monologuistes d’alta escola, i li va enviar un avís a aquesta comunicant de Mataró: "Deixaré escrit al meu testament que podrà estar vostè a la meva vetlla amb una cinta mètrica per fer els mesuraments corresponents". I el públic disfrutava enormement.

El consultori a la tele sempre funciona. En recordo un dels últims a Late motiv, a finals d’abril del 2021, en el qual una senyora que va dir ser de l’Argentina va demanar a Berto que l’ajudés a resoldre aquest gran problema: "El meu marit és català, però és molt fred. ¿Què he de fer perquè s’escalfi?". I Berto li va respondre: "Digue-li que li robes els diners. O sigui, ¡Els argentins ens roben! Veuràs com s’escalfa immediatament".

Notícies relacionades

Febre prodigiosa

Parlant d’argentins, és colossal el col·lapse televisiu que hi ha amb el tema Milei. Això sí que és una febre prodigiosa. Posin el programa que vulguin, i allà hi ha el trio Sánchez-Puente-Milei protagonitzant comentaris i enfocaments. Feijóo no existeix aquests dies a la tele. Ni Yolanda Díaz. Ni les eleccions europees. Si és una estratègia de distracció, els està sortint perfecta.