Suposem que TVE acaba fitxant Broncano

Suposem que TVE acaba fitxant Broncano

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

H i ha molta agitació amb el possible, o impossible, fitxatge de David Broncano (ara a La Resistencia de Movistar Plus+) per part de TVE. S’han fixat en ell perquè Broncano s’ha instituït, amb mèrit innegable, en un rar entrevistador, entretenidor, humorista i showman, tot alhora, o sigui, una estrella televisiva peculiar.

Malgrat que les audiències en plataforma de pagament no solen arribar ni a l’1% de quota de pantalla, la seva tasca ha cridat l’atenció de TVE, sempre tan necessitada, i s’ha plantejat fitxar-lo. Broncano es caracteritza per jugar a descol·locar el personal. Aquí rau la seva originalitat. El seu estil és aparentment caòtic. Fa de la improvisació el seu modus operandi.

L’octubre del 2022, una nit, van mostrar a càmera l’escaleta habitual del programa: eren quatre gargots que no omplien ni un foli DIN A4. Fa pocs dies va convidar les actrius Irene Esser i María Hervás. Venien a promocionar la sèrie El inmortal. Broncano va consumir gairebé tot el programa parlant per telèfon amb la mare d’Hervás. Una trucada que va sorgir d’improvís i ell va tirar milles. I va funcionar. Aquesta manera de descol·locar el personal, improvisant sobre la marxa, pot funcionar bé a TVE. No és inquietant ni problemàtica. Són com bombolles innòcues i espurnejants, enginyoses, una mica surrealistes i blanques. Un estil que tranquil·litza TVE: no patirà cap sobresalt.

Notícies relacionades

Una altra cosa és la situació de TVE amb la qual es trobarà Broncano si acaba fitxat. Les turbulències a la cúpula són preocupants. La presidenta Elena Sánchez, en principi impulsora d’aquest fitxatge, sembla menys entusiasmada i sorprenentment l’ha congelat. Va convocar ahir una reunió amb el comitè de direcció, i el director de continguts, el d’informatius, el de producció, la directora corporativa i el director d’internacional, cultura i educació l’han plantat. Entre la directora del gabinet de presidència i la mateixa presidenta la sintonia s’ha esfumat. I els consellers, dividits: quatre a favor de Broncano (dos del PSOE, un del PNB i un de Podem) i quatre en contra (tres del PP i un altre de Podem que s’ha assilvestrat).

Suposo que la productora del programa (El Terrat/Mediapro) està movent fils perquè el fitxatge qualli. És natural. Un contracte de 12 o 14 milions a l’any és reconfortant. A Broncano li queda meditar si aterrar ara a TVE, vist com està el pati, és encertat.