S’emporten 550.000 euros i fan història

S’emporten 550.000 euros i fan història

FERRAN MONEGAL

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

F a uns dies es va donar en el concurs Atrapa un millón (A-3 TV) una ressaltable situació. Dos joves concursants, Álex i Juanmi, estudiants d’Enginyeria, van aconseguir retenir el milió d’euros, intacte, durant cinc preguntes seguides, de vuit possibles. Va ser una gesta.

A cada pregunta, amb quatre alternatives, els concursants col·locaven els 40 feixos de 25.000 euros a una sola opció. I contra tot pronòstic, anaven encertant repetidament, fins a cinc vegades, retenint el milió íntegrament. El presentador, Juanra Bonet, els deia, amb admiració: "Queden només tres preguntes per al final del joc ¡i manteniu el milió!". En efecte, és la primera vegada, des que A-3 TV va començar a emetre aquest concurs el 2011, que uns concursants arriben a tres preguntes del final amb el milió sencer. Van acabar emportant-se 550.000 euros, la xifra més alta mai aconseguida en la història d’Atrapa un millón. Aquest concurs és el més enginyós de tots els que emeten les cadenes. Aquí el milió ja els hi donen d’entrada. Tot seu. I la gràcia és veure com el van perdent. ¡Ah! Es posa a prova la condició humana de l’audiència.

Hi haurà qui potser disfruta veient com els concursants arriben al final pelats com conills. És mesquí. És la malaltissa llei de la misèria. Prefereixo pensar que moltíssims televidents s’alegren que aquests dos joves s’emportin, amb tot mereixement, més de mig milió d’euros.

Notícies relacionades

LA CENSURA DE TVE ALS BUSH CUEJA. Els vaig explicar l’entrevista que va fer el llavors corresponsal Lorenzo Milá al matrimoni Bush i que TVE va censurar perquè contravenia la versió que al llavors president José María Aznar li interessava propalar sobre l’autoria de l’atemptat de l’11-M. Aquesta entrevista la va penjar aquesta setmana TVE, 20 anys després, a la web d’En portada, programa que no s’emet des del novembre de l’any 2023.

Dimarts passat, sorprenentment, TVE la va incrustar al final del Telediario sota el títol de La entrevista que nunca se emitió. És una mica caòtic, tot això. Primer, la posen a la web d’un programa congelat, i després la incrusten en el Telediario de La 1. Una altra dada pintoresca. Alfredo Urdaci, cap d’informatius en aquella TVE del 2004, ha declarat a El Confidencial que qui el pressionava llavors era el director general d’RTVE José Antonio Sánchez. No fa falta que aquest director general ens digui qui el pressionava a ell.