Monedero i l’amable gallec

Monedero i l’amable gallec

JUAN SOTO IVARS

2
Es llegeix en minuts
Juan Soto Ivars
Juan Soto Ivars

Escriptor i periodista

ver +

A Juan Carlos Monedero l’han purgat de Canal Red, la tele parroquial de Podem. Canal Red va ser la constatació del com la política destrueix la vàlua dels homes. Pablo Iglesias, abans de fundar Podem, tenia a La Tuerka una proposta audaç i valuosa. Era un bon entrevistador i els seus debats exhibien pluralitat i substància. Com a comunicador sempre va ser millor que com a polític. Per això, quan va anunciar que tornava a fer tele, vaig creure que ho faria bé, però de seguida vaig descobrir que la política partidista corca qualsevol talent. Canal Red és tan depriment com qualsevol òrgan de comunicació institucional.

A la seva tele, el mateix que en el seu partit: van començar a rodar caps a mesura que el cap s’anava atrinxerant en posicions ortodoxes. El programet de Monedero (insofrible) se’l van carregar per qüestionar la divisió de l’esquerra, i va passar el mateix amb un xaval que moderava els debats d’El Tablero: Sergio Gregori. Aquest va començar amb Canal Red convençut que podria fer-hi periodisme. Quanta ingenuïtat quan som joves. El tenen picant pedra al fons de l’habitació dels pals de fregar.

En fi, el cas és que Monedero es rescabala i, en el programa de Quequé de La Ser, li van fer la pregunta màgica: ¿quan es va espatllar Podem? Va respondre amb el seu to de sempre, professoral i petulant, i va al·ludir a la llei de ferro de l’oligarquia. ¡Vaja, Juan Carlos, no deixa un de sorprendre’s! Fa vuit anys, quan Podem tenia motius per l’eufòria, un amable gallec et va advertir a la televisió que això mateix, la llei de ferro de l’oligarquia, destruiria Podem.

Notícies relacionades

Gros de cos i agut de pensament, el gallec va anomenar Danton i Robespierre davant de Monedero per recordar-li que la revolució sempre devora els seus fills. La reacció del llavors dirigent va ser d’una arrogància insuportable. Es va burlar del seu físic, li va corregir amb pedanteria una relliscada superficial al citar Gramsci i va presumir de quant Podem havia previst vacunes contra la malaltia que devora tots els adamistes. Vuit anys després, Monedero es permet citar les paraules d’aquest amable gallec, però evita referir-s’hi, fingint que la idea és seva.

Ja que no el cita, el cito jo: és Miguel Anxo Bastos, professor de Ciència Política i economista de la branca llibertària. Evitant el seu nom, Monedero demostra que el problema més gran de Podem sempre ha sigut l’arrogància.