No té res a veure la lluita contra el càncer amb l’‘striptease’

No té res a veure la lluita contra el càncer amb l’‘striptease’

·

1
Es llegeix en minuts
FERRAN MONEGAL

Per a aquestes dates de Nadal, tan entranyables, Telecinco s’ha inventat un programa de quatre capítols titulat Desnudos por la vida. Ens deia el presentador, Jesús Vázquez, que sis dones i sis homes, tots famosos, ens farien "un nu integral" per sensibilitzar-nos en la lluita contra el càncer. Em pregunto què té a veure el càncer amb l’striptease.

Això és com si en aquesta exitosa Marató que va emetre diumenge TV3, dedicada a la salut sexual i reproductiva, haguessin fet sortir els presentadors Xavi Coral, Toni Cruanyes i Ramon Pellicer amb la seva eina sexual al rest, fent cabrioles i coreografies completament nus. Estic segur que les criatures captades per Telecinco han acceptat despullar-se convençudes que ho feien per un bon fi. M’ha agradat Pablo Carbonell, ensenyant el seu cos turmentat per la vida, amb la cicatriu que amaga la barra metàl·lica que li van haver d’inserir a tot el llarg de la columna. Té mèrit, i molta generositat, el seu nu. "M’agrada el meu cos perquè no en tinc cap altre", deia amb exemplar estoïcisme. També m’ha agradat l’actriu i model Marisa Jara, mostrant el recorregut de la seva cicatriu, de l’estèrnum a l’abdomen. I l’humor d’Anabel Pantoja, posant i exclamant: "¡Aquesta soc jo i aquest és el meu pantoculo!". No busquin aquí, en aquesta columna, ni un retret cap aquestes criatures.

Notícies relacionades

Una altra cosa és el que buscava la cadena, sempre tan tramposa en tot el que fa. Telecinco sap que el producte que fabrica no es caracteritza per programes de caràcter solidari o per exercicis de conscienciació per a un bon fi. Per això van escalfar l’apoteosi final femenina amb sessions prèvies de fotos artístiques, és a dir, les senyores fotografiades en nu integral, com en aquelles llunyanes i suggestives pàgines de l’Interviú.

És molt significativa l’anàlisi de l’audiència d’aquests quatre programes. En els dos primers, dedicats al nu masculí, la quota de pantalla va anar en declivi. Van perdre 3,1 punts i 190.000 espectadors. Els dos segons, dedicats al nu femení, van recuperar tota la quota de pantalla perduda i van sumar a més 209.000 espectadors afegits. No tinc res a objectar als nus. Així arribem tots a aquest món. El que és roí és anomenar prevenció oncològica el que només és un xou típic de l’striptease.