Primera fase

Mario, Luigi i una ‘drag queen’ en els càstings d’‘Eufòria’: «No m’apunto pel premi, sinó pel camí que es fa en el programa»

‘Eufòria’ obre el càsting de la seva pròxima edició

Els concursants d’‘Eufòria’ celebren el dia de la seva victòria al Palau Sant Jordi

Arrenquen els càstings de la pròxima edició per trobar artistes amb «projecció discogràfica»

Mario, Luigi i una ‘drag queen’ en els càstings d’‘Eufòria’: «No m’apunto pel premi, sinó pel camí que es fa en el programa»

TV3

3
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

Els càstings per a la tercera edició del gran èxit televisiu català ‘Eufòria’ ja han començat. La plaça Catalunya de Barcelona s’ha convertit en un plató de televisió que ha acollit la primera fase de proves de la nova temporada del programa musical. Turistes, curiosos, familiars i amics dels aspirants i fins i tot concursants d’altres edicions del programa s’han acostat a la ubicació per disfrutar d’un matí de música, il·lusió i alguna decepció. Els escollits –uns 100 cantants en total– s’hauran d’enfrontar a la següent etapa d’audicions, que tindrà lloc entre el 20 i el 22 de desembre.

S’espera que des d’aquest dijous 30 de novembre fins aquest dissabte 2 de desembre passin més de 700 candidats per la primera fase. Aquestes persones surten de la convocatòria ‘online’ de TV3 que va acabar el 20 de novembre. Tot i que els més despistats també han tingut una última oportunitat. Com a novetat aquest any, s’han habilitat uns passis ‘last minute’ –d’última hora– per a les 50 primeres persones que no s’haguessin inscrit i es traslladessin a primera hora del matí d’aquest divendres i dissabte a la ubicació de les proves.

Primers escollits

Per la plaça Catalunya han passat tota mena de perfils: joves, adults, estudiants estrangers, un duo disfressat dels personatges de Mario i Luigi i fins i tot una ‘drag queen’. És el cas de Bibi Jahfar, que ha aconseguit superar la primera fase del càsting. «Tenia dubtes entre presentar-me a ‘Eufòria’ o a ‘Drag Race’, però crec que aquest programa és més lliure i obert», assegura a aquest mitjà. «Ho veig com una escola on aprendre molt en un moment que havia perdut la motivació», explica. «No m’apunto pel premi o per aconseguir gravar un disc, sinó per tot el camí que es fa dins el programa», afegeix.

Una altra de les escollides és la Lluna, una jove que es va apuntar al càsting pels pèls l’endemà de fer els 16 anys requerits per poder participar. La jove ha interpretat ‘Something’s Got a Hold on Me’ de Christina Aguilera i ‘Me quedo contigo’ de Los Chunguitos. «M’agrada ‘Eufòria’ perquè és un programa en què es poden fer moltes coses, no té només un registre, i permet aprendre molt», comenta la Lluna.

Un artista complet

En aquesta tercera edició, el programa vol trobar un perfil més complet. «Aquest any estem buscant coses molt diferents, volem trencar una mica amb el ‘talent show’ tradicional de gent que canta bé, sinó que siguin artistes que puguin tenir projecció i una carrera discogràfica després», apunten els membres del jurat encarregat d’escollir els participants. «El 80% de la gent que ve canta molt bé, però els falta aquest punt diferenciador de personalitat i artista», afegeixen.

Notícies relacionades

Alèxia Pascual i Sofia Coll, participants de l’última edició del programa, han volgut acostar-se a les audicions per descobrir els nous aspirants del programa. Les dues s’han mostrat molt nervioses i emocionades per tornar al seu origen com artistes i no han dubtat a donar alguns consells als futurs concursants. «Res és tan important. El més important és que siguin ells mateixos i que no pateixin gaire perquè res és tan decisiu. Hi ha moltes oportunitats i, si no és aquesta, segur que n’hi haurà una altra», ha expressat la finalista de la segona temporada del ‘talent’

Per la seva banda, Coll ha recomanat a les persones que s’han presentat al càsting que estiguin «tranquils i confiïn en ells mateixos» perquè «no poden fer res que no sàpiguen». «Els nervis de vegades juguen males passades, han de ser intel·ligents i saber utilitzar les seves cartes en el moment adequat», manifesta. La Sofia és una de les grans triomfadores del programa, ja que és una de les seleccionades per participar en el Benidorm Fest 2024, el programa que escull el representant d’Espanya per anar a Eurovisió. «És un pas molt gran i mai he organitzat un xou d’aquest calibre, però m’agraden els reptes», assegura amb il·lusió.