Juan Echanove, sobre ‘Un país para comérselo’: «No en disfrutava gens»

MEDIASET

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Arran de la seva participació a ‘Cuéntame cómo pasó’, que està a punt de finalitzar després de 22 anys en antena, Juan Echanove va desenvolupar després amb el seu ‘germà’ a la sèrie, Imanol Arias, un nou programa: ‘Un país para comérselo’. Els dos actors hi recorrien Espanya descobrint les delícies gastronòmiques de les diferents comunitats, la seva naturalesa i la seva cultura. No obstant, no tot era tan idíl·lic com després apareixia a la pantalla, tal com ha revelat el mateix Echanove en una entrevista a la cadena COPE.

De fet, el protagonista de títols televisius com ara ‘Turno de oficio’, ‘Desaparecidos’ i ‘Memento mori’recorda que «no disfrutava pràcticament gens» del rodatge. «Havíem de rodar en quatre o cinc jornades de rodatge potser tota una província i fèiem bastantes hores en furgoneta, sempre pendents de l’horari de la llum», rememora.

@cope_es

🤔¿Por qué no disfrutó Juan #Echanove de 'Un país para comérselo'? 📻 Un #programa que nació a partir de una #idea suya y que duró cuatro temporadas 🎧El #actor ha pasado por 'Herrera en COPE' para contar lo que menos se conoce de su #carrera en la pequeña y gran pantalla

♬ sonido original - COPE

La cara b del rodatge

L’actor ha explicat la cara b del rodatge: «Tot allò que després es veu a la pantalla, que és gaudi, hedonisme, passió pel territori i pel producte, per a nosaltres era contínuament haver de gravar una senyora fent una croqueta. Doncs cinc càmeres gravant les croquetes i una fent recursos de la safata, però jo em menjava mitja croqueta, l’Imanol l’altra mitja i ens feien pujar a la furgoneta i ens n’anàvem al següent contingut», ha assenyalat. 

Tampoc portava massa bé allò de menjar-me a les vuit del matí un potatge asturià o un bullit gallec, tot i que entén que la percepció del públic fos molt diferent: «Però està bé. Al final la gent el que li provoca empatia i el que mou la televisió és la sensació de plaer». 

Notícies relacionades

A més, és conscient que tot formava part del treball: «El que em passi per dins, soc un professional i em paguen per aguantar-ho», ha conclòs.

Echanove, que assegura que ‘Cuéntame’ «es mereix un tancament meravellós» tot i que a ell no li agradés el final del seu personatge, va ser al capdavant d’‘Un país para comérselo’ durant les dues primeres temporades, al costat d’Imanol Arias. Ana Duato li va agafar el relleu després.