La crítica de Monegal: El Consell de la República és un grup de Whatsapp

La crítica de Monegal: El Consell de la República és un grup de Whatsapp
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Aquest ha sigut l’apunt sarcàstic de Toni Soler a ‘Està passant’ (TV-3). En vista que les últimes votacions del Consell de la República donen una participació del 6% i del 4% dels afiliats, advertia Soler que Puigdemont ha reconvertit el seu propi invent deixant-lo simplement en un grup de Whatsapp. O sigui, si això continua així, potser acabaran cabent tots al maleter d’un taxi.

Al marge de l’humor que aquest cas pugui provocar, és molt analitzable quin rang d’importància li han donat els informatius de la mateixa TV-3, els ‘Telenotícies’, a aquest consell creat per Puigdemont. Fa una setmana hi va haver una primera votació sobre la seva reestructuració interna. Hi va participar el 6%. El ‘TN Migdia’ va donar una pinzellada, breu, breu, tot just un flaix. Després, en el ‘TN vespre’, ja no en van dir res. Van passar del tema. El van anul·lar de la seva escaleta de temes noticiables. Ara, davant aquesta segona votació del consell, amb participació encara més baixa (4%), el ‘TN vespre’ només ho va esmentar diluït dins del bloc de les negociacions per a la investidura de Sánchez.

Notícies relacionades

¡Ah! Em sembla interessant, i encertada, aquesta postura de TV-3 sobre el vaivé particular d’aquest anomenat Consell de la República. Finalment, s’han adonat que es tracta dels embolics interns d’un club privat, socis de pagament, que es van entretenint entre ells mateixos amb el pintoresc joc de les votacions no vinculants. Poc en té això, en efecte, d’interès general.

L’altre dia Xavier Graset (programa ‘Més 324’) va connectar amb Estrasburg i va entrevistar Toni Comín. Atès que semblen viure ara una il·lusionant aproximació a Sánchez, malgrat que aquest assegura que un referèndum no hi cap, li va preguntar: «¿Faran vostès algun gest, algun article en un diari, renunciant a la unilateralitat?». Aquesta sí que em va semblar una pregunta interessant. Resposta: «El referèndum unilateral no el farem perquè ja ho vam fer l’1-O. Només un referèndum acordat pot substituir el mandat de l’1-O». ¡Ah! Si no ho he entès malament, tot i que l’Estat no permeti un referèndum acordat, no passa res: en tenen un altre de recanvi, ja celebrat. És aquell que no el va reconèixer cap Estat, ni organisme internacional, i que si no hagués sigut per l’animalada de Rajoy enviant ‘piolins’ a pegar, avui amb prou feines seria recordat. Però potser són detalls sense cap importància.