Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Si no fas xou i cabrioles, no interesses

La crítica de Monegal: Si no fas xou i cabrioles, no interesses
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Ha sigut l’actriu Úrsula Corberó en el programa ‘Col·lapse’ (TV3) i ha recordat el gran èxit que va aconseguir el desembre del 2021, quan va aconseguir que l’entrevistés l’estrella de la NBC Jimmy Fallon, en el famós ‘The Tonight Show’.

Úrsula va explicar una cosa més, que em sembla ressaltable: «Per poder optar a ser entrevistada per Fallon vaig haver de fer un càsting prèviament». És una dada rellevant. Ens ensenya com funciona la tele. L’‘entrevista’ van ser 5 minuts i 46 segons exactament. Un temps formidable segons els experts perquè l’èxit és, precisament, aconseguir accedir a aquest programa i que et vegin més d’11 milions de teleespectadors. Úrsula es va preparar bé després del càsting al qual va haver de sotmetre’s. Sabia que l’anomenen ‘entrevista’, però es tracta d’un negoci. Recíproc. Ells et proporcionen visibilitat amb la seva fabulosa plataforma i tu has de fer xou per mantenir entretinguda l’audiència. En teoria hi vas de convidat, però et transformen en empleat d’ells, sense ser-ho. Cal transmetre simpatia, fer cabrioles (per exemple, fer un salt graciós i posar la cama a sobre de la taula), rialles, expressions tipus «¡uau!» o «¡my God!».

Notícies relacionades

També permeten explicar una breu historieta, sempre que encaixi en l’espuma del presentador. Úrsula va explicar que es va trobar amb Madonna en un avió, es van donar els telèfons i Madonna li va enviar un missatge que deia: «Estimada, t’has oblidat el teu passaport al seient. L’hostessa el té». I Fallon exclamava: «¡Quina història! ¡T’estimem Madonnaaa!». Els analistes nord-americans consideren que l’estil Fallon és més rialler i gasós que el dels seus predecessors, Johnny Carson, Conan O’Brien i Jay Leno. Però, sobretot, l’important és el format. Per això et fan un càsting previ a veure si encaixes en el seu xou, pensat no només per distreure, sinó també per conformar un caràcter col·lectiu gregari, de ramat, en l’audiència.

Ahir Gonzo (‘Salvados’, La Sexta) va entrevistar Aitana Bonmatí, la millor jugadora del Mundial i candidata a Pilota d’Or. Van ser 50 minuts intensos. Prudencia, serietat, contenció... Però se la va entendre perfectament. És inaudit: són campiones del món i continuen maltractades per la Federació. No crec que Jimmy Fallon truqui a Aitana Bonmatí per ‘entrevistar-la’. No passaria el ‘càsting’ previ al xou.