Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Yolanda rep una oferta de Biden i esclata una gran conya

La crítica de Monegal: Yolanda rep una oferta de Biden i esclata una gran conya
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Torna a ser Yolanda Díaz gran protagonista a la tele. Ho va ser molt, fa un mes, quan es va desplaçar a Bèlgica a pactar amb Puigdemont un pla viable perquè pugui tornar sense passar per la presó. Després va perdre l’atenció perquè la tele es va fixar exclusivament en Óscar Puente, el diputat estrella del PSOE en els torns de rèplica a Feijóo. La tele és així de voluble i capritxosa.

Ara Yolanda ha tornat a ser gran vedete davant les càmeres, després de llançar la pintoresca advertència: «Estem lluny d’arribar a un acord» respecte a les negociacions amb Pedro Sánchez per formar govern. A ‘A-3 Noticias’ Vicente Vallés va resumir aquest insòlit posturisme dient: «Ha decidit donar-se importància». Suficient. Amb quatre paraules va definir bé la situació. Segurament aquest protagonisme televisiu a Yolanda Díaz la reconforta. Però no sé si ha advertit que on més es fixen en ella és en els programes d’humor i conya. A ‘El intermedio’ (La Sexta), per exemple, l’acaben de treure –clonada per l’actriu Cristina Gallego– dient que Joe Biden li ha ofert ser vicepresidenta del seu Govern. 

I Dani Mateo, rebolcant-se de riure per terra, li va contestar: «¡Aiiii! Ha tocat Sánchez on li fa més mal: ¡Posar-lo gelós amb Biden!». I naturalment es va produir una gran conya. L’atenció sarcàstica sobre la senyora Díaz, de les cadenes de cobertura estatal, contrasta amb el silenci que li dediquen a Felip VI. Home, el Rei té ara un punxegut paperot. Però ni un riure. Ni un acudit. Ni una menció. No s’hi atreveixen. Qui sí que s’hi ha atrevit ha sigut Toni Soler (‘Està passant’), perquè des de TV3 ja sabem que hi ha barra lliure amb els Borbons. Va dir Soler, amb una ironia molt solta: «El rei Felip li està encarregant govern a un tipus que amnistiarà la gent que el mateix rei Felip va condemnar». Terra empassa-te’m, efectivament.

Però també hi ha alegries a la tele. Pilar Rahola acaba de protagonitzar un bonic moment a ‘Todo es mentira’ (Cuatro). Li han passat les declaracions de Rodríguez Ibarra, dient que l’amnistia de Sánchez és com violar 40 milions d’espanyols –no 47– i la Pilar, molt indignada, ha exclamat: «¡A mi no em compta i jo també soc espanyola!». ¡Ahh! Quina alegria es va produir en aquell plató. La Pilar ha descobert, finalment, que també és espanyola, i tots s’han aixecat, aplaudint, abraçant-la i cobrint-la de petons.

Notícies relacionades