Carmen Machi, Macarena García i Amaia: qui és qui a ‘La Mesías’, la nova sèrie de Los Javis

MOVISTAR PLUS+

4
Es llegeix en minuts
Alba Giraldo
Alba Giraldo

Redactora

ver +

La nova sèrie de Los Javis, ‘La Mesías’, s’estrenarà l’11 d’octubre a MovistarPlus+. La ficció creada per Javier Calvo i Javier Ambrossi segueix l’Enric, un home marcat per la influència de la seva mare i la seva obsessió religiosa. L’aparició a internet d’un vídeo viral d’un grup de pop cristià compost per diverses germanes desencadenarà una trama plena de drama i secrets. La sèrie compta amb més de 170 personatges en un arc narratiu que inclou des dels anys 80 fins al 2013. ¿Qui és qui en aquesta ambiciosa producció?

Roger Casamajor

L’actor de la Seu d’Urgell (Lleida) va debutar en el cine amb ’El Mar’ d’Agustí Villaronga  (1999, nominada a l’Os d’Or al Festival de Berlín). El 2006 roda amb Guillermo del Toro ‘El laberinto del fauno’, guanyadora de 3 Oscars i 7 Goya, i repeteix amb Villaronga el 2010 a ‘Pa negre’, guanyadora de 9 Goya i 13 Gaudí. A la televisió, participa en les populars sèries de TV-3 ‘Ventdelplà’ i ‘Mar de fons’.

Roger Casamajor al Festival de Sant Sebastià /

AFP

Macarena García

L’actriu madrilenya és germana del director Javier Ambrossi. Va ser la protagonista de l’adaptació espanyola de la pel·lícula ‘Blancanieves’, dirigida per Pablo Berger i estrenada el 2012, un paper que li va reportar la Concha de Plata a la millor actriu del Festival de Cine de Sant Sebastià i el seu primer Goya a la millor actriu revelació. Va protagonitzar durant gairebé dos anys l’obra de teatre ‘La llamada’ al Teatre Lara, un musical escrit i dirigit per Los Javis que el 2016 va tenir la seva adaptació cinematogràfica. També ha participat en grans produccions espanyoles com ‘Palmeras en la nieve’ i ‘El arte de volver’.

Macarena García al Festival de Sant Sebastià /

RAÚL TERREL / EUROPA PRESS

Lola Dueñas

Guanyadora de dos premis Goya per ‘Mar adentro’ (2004), d’Alejandro Amenábar, i ‘Jo, també’ (2009), d’Álvaro Pastor i Antonio Naharro, és una de les actrius espanyoles més cotitzades. Dueñas ha participat en pel·lícules com ‘Las razones de mis amigos’, ‘Piedras’, ‘Días de fútbol’ i ‘Fuera de carta’. També ha sigut ‘noia Almodóvar’. Va coincidir per primera vegada amb el director a ‘Hable Con Ella’ (2002) i va tornar a ser dirigida pel manxec a ’Volver’ (2006), pel·lícula per la qual va guanyar a Cannes un premi, i ’Los Abrazos Rotos’ (2009).

Lola Dueñas a ‘La Mesías’ de Los Javis /

MOVISTAR+

Carmen Machi

Després de guanyar-se el carinyo de tot el país pel seu mític paper protagonista a ‘Aída’ durant tres anys, l’actriu ha sigut un dels rostres més recurrents de les produccions espanyoles més importants. Machi va participar en la pel·lícula més taquillera d’Espanya, ‘Ocho apellidos vascos’ (2014), per la qual va guanyar el premi Goya a la millor interpretació femenina de repartiment, i la seva seqüela, ‘Ocho apellidos catalanes’.

Carmen Machi al Festival de Sant Sebastià /

JUAN HERRERO / EFE

Ana Rujas

Es va donar a conèixer a  ’HKM’ (entre el 2008 i el 2009) i en la sèrie ‘90-60-90, diario secreto de una adolescente’ (2009). Va protagonitzar la pel·lícula ‘Diana’ (2018), escrita i dirigida per Alejo Moreno, i ‘Cardo’, una sèrie creada per ella mateixa juntament amb Claudia Costafreda, i produïda per Javier Calvo i Javier Ambrossi.

Ana Rujas al Festival de Sant Sebastià /

RAÚL TERREL / EUROPA PRESS

Albert Pla

El polèmic cantautor català aposta de nou per la seva carrera interpretativa després de participar en produccions com ‘Airbag’, de Juanma Bajo Ulloa; ‘A los que aman’, d’Isabel Coixet; ‘Honor de cavalleria’, d’Albert Serra i ‘Murieron por encima de sus posibilidades’, d’Isaki Lacuesta. A més va ser el protagonista de l’obra teatral ’Caracuero’ de Helmut Krausser,  amb més de 150 representacions.

‘Manifestación’, nou espectacle d’Albert Pla /

EPC

Amaia

La guanyadora d’‘Operación Triunfo 2017’ debuta com a actriu de la mà dels que van ser els seus professors d’interpretació a l’acadèmia de cant. L’artista compta amb dos àlbums d’estudi al mercat: ‘Pero no pasa nada’ (2019) i ‘Cuando no sé quién soy’ (2022).

Amaia al Festival de Sant Sebastià – 1 /

RAÚL TERREL / EUROPA PRESS

Cecilia Roth

L’argentina va començar a tenir reconeixement internacional al treballar amb Pedro Almodóvar en els 80 i va protagonitzar ‘Todo sobre mi madre’ el 1999, pel·lícula guanyadora en els premis Oscar. També va ser guardonada en dues ocasions en els premis Goya. Entre la seva filmografia en el cine es troben les aclamades ’Martín (Hache), ‘Una noche con Sabrina Love’, ’Kamchatka’, ‘Dolor y gloria’ i ‘El Ángel’.

Cecilia Roth al Festival de Sant Sebastià /

RAÚL TERREL / EUROPA PRESS

Biel Rossell

Notícies relacionades

El jove de 19 anys d’Igualada rep el seu primer paper protagonista el 2018 a ‘La vida sense la Sara Amat’, dirigida per Laura Jou. També va participar fa un any en la minisèrie ‘Cucut’, de TV-3.

Biel Rossell, Irene Balmes, Bruno Núñez i Carla Moral /

JUAN HERRERO / EFE

Nous talents

Debuten en la ficció Irene Balmes –filla de Santi Balmes–, Bruno Núñez, Carla Moral, Iona Roig, Lluc Jornet, Sara Martínez, Arlet Zafra, Joana Buch i Ninoska Linares, que donen vida als nens, nenes i adolescents.