Els concursants

¿Qui és Carlota Prado, la víctima d’abús sexual a ‘GH’, i qui el seu agressor?

Ja hi ha sentència, però recordem qui són els implicats en el cas ocorregut en el ‘reality’ de Telecinco

¿Qui és Carlota Prado, la víctima d’abús sexual a ‘GH’, i qui el seu agressor?
4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja s’ha conegut la sentència del cas Carlota Prado, la víctima de l’abús sexual que es va produir en el ‘reality’ ‘Gran Hermano Revoution’: la productora és condemnada i a José María López, l’autor, segons la resolució, se li imposen 15 mesos de presó, una ordre d’allunyament i una indemnització de 6.000 euros. Però ¿qui són els dos concursants d’aquesta 18a edició de ‘GH’ implicats en l’assumpte?

Carlota Prado

Carlota Prado és una malaguenya nascuda el 1993, tot i que viu a Estepona des dels 2 anys, que treballava com a acomodadora de clients a les taules de la dicoteca Ópera de Marbella i després va passar a ser la directora de Malavida, un altre local d’oci nocturn de Marbella. En aquella època va ser parella de l’empresari malagueny Juan Carlos Ferrero.

El febrer del 2017, amb 24 anys, va entrar com a concursant del ‘reality’ ‘GH Revolution’. A la seva fitxa de concursant es definia com : «Una dona molt forta per fora i alhora molt sensible en el seu fur intern, honesta, lleial, tenaç, emprenedora, apassionada, molt romàntica i alhora molt bèstia», així com «tossuda, zero submisa, recargolada i en ocasions maquiavèl·lica». Entre les seves aficions destacaven tocar el piano, escriure poesia, llegir i fer meditació.

A la casa de Guadalix va conèixer l’agricultor José María López, amb qui aviat va començar una relació. En una de les típiques festes en les quals abundava l’alcohol, segons dicta la sentència, la jove va patir abusos sexuals per part de la seva parella. No obstant, no va saber dels fets fins que el programa li va ensenyar les imatges, que els teleespectadors no van veure i ella no recordava, ja que havia pres quatre ‘chupitos’ d’alcohol sense haver menjat res i havia entrat en estat d’embriaguesa.

Dos anys després aquest vídeo va ser filtrat per part d’‘El Confidencial’. En aquest es veia la noia visionant les imatges i patint un atac d’ansietat al veure el que havia passat sense suport psicològic i recordant-li que no havia de transcendir. Posteriorment ella explica que hi va haver un acord de 25.000 euros per guardar silenci.

L’episodi li va provocar tal trauma que va intentar treure’s la vida, segons va explicar al col·laborador de Telecinco Coto Matamoros l’abril del 2021, en la primera entrevista que va oferir sobre el cas. Entre el 2019 i el 2021 va mantenir una relació amb el cantant Rypdal i dos mesos després es va fer pública la seva relació amb Matamoros, que va finalitzar el setembre d’aquell any, com va reconèixer el col·laborador.

 

José María López

José María López és un jove de 30 anys, procedent de Roldán, una pedania de Torre Pacheco, a Múrcia, que quan va participar a ‘Gran Hermano Revolution’ tenia 24 anys. Va ser elegit per l’audiència, després d’una campanya a les xarxes socials, on se’l mostrava com un individu peculiar pel seu aspecte i personalitat. 

En el vídeo de presentació deia que es dedicava al camp. «He plantat tomàquets, melons i ara he fet una fàbrica d’abonament. Fa un any i mig vaig conèixer una noia i fa dos mesos i poc em deixa», assegurava. I afegia que tenia ganes d’enamorar-se de nou. «Revoluciono la casa segur, per la meva manera de ser, tinc do de gents», deia, aliè al significat que podrien tenir aquestes paraules. Així mateix, explicava que mantenia una dieta molt estricta: «No menjo carn, no menjo embotit, no menjo res». Només patates fregides cuinades per ell i pa..

A la web del programa se’l presentava, per la seva part, com «un noi actiu i esportista que aconsegueix caure bé a tothom». Entre les seves aficions destacava; «Li encanta dormir, és molt mal parlat i molt tossut. Les seves aficions són sortir amb els seus amics, jugar a futbol, a pàdel, al ping-pong i córrer, a més de veure pel·lícules al cine, dormir i fer una bona migdiada al sofà». L’única polèmica que se li coneix va ser que es va alegrar de les inundacions del nord per robar-li aigua a Múrcia.

En el seu vídeo com a candidat que li va permetre entrar al ‘reality’ posava èmfasi en el seu caràcter pacífic. «Mai m’he barallat, només he clavat cinc plantofades ràpides, però això no és res. Soc un tio de camp, no com els de Madrid, gent ‘pija’». De seguida d’entrar va connectar amb Carlota Prado i van protagonitzar diverses trobades sexuals a la casa, ja fent el típic ‘edredoning’ (sota un edredó) o en els de caràcter íntim que els oferia el programa fora de les càmeres.

Quan es va convertir en el primer concursant expulsat pel programa per l’agressió, un episodi que va estar envoltat de secretisme, va aparèixer en un vídeo, molt nerviós, agraint el suport rebut i poder haver complert el seu somni de participar durant 40 dies a ‘GH’. Fins a l’últim moment ha negat qualsevol abús.