Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Creu Ustrell que Susan Sarandon volia lligar amb ell

La crítica de Monegal: Creu Ustrell que Susan Sarandon volia lligar amb ell
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Va entrevistar Ricard Ustrell al migdia Susan Sarandon, i després va passar l’entrevista gravada a la nit en el seu programa ‘Col·lapse’ de TV-3. Van ser tot just set minuts. Unes quantes preguntes. Però un instant, al final, li ha donat a la trobada un repunt de pintoresc interès.

 El mateix Ustrell ho va ressaltar quan promocionava l’entrevista, parlant amb Sergi Pàmies, que ara li fa de ‘spin doctor’. Li deia: «Sergi, ¡a l’entrevista ella em fa ‘un suggeriment’! «¿Et tira la canya?» va preguntar Pàmies llavors, amb interès sorneguer. I Ustrell va concloure, amb satisfacció: «¡Que ho interpretin els espectadors!». ¡Ah! El que calia interpretar va ser aquell moment, al final, esgotat el breu temps pactat, en què Susan Sarandon li permet una pregunta més dient: «Sííí, ¡una més, una més, que és molt mono!» (‘que és molt bufó’ va traduir la intèrpret), i va afegir l’actriu, entre rialles: «¡Creia que em convidaries a menjar!». I Ustrell s’inflava per moments.

Home, vista aquesta situació des de casa, no sabria dir-los si Susan Sarandon tirava la canya o estava fent una intel·ligent picada d’ullet ’glamourosa’ per donar-li un punt picant a la trobada entre una formidable dama del cine de 76 anys, i un jove entrevistador de 32. En qualsevol cas l’excitació d’Ustrell, ressaltant aquell moment, és tan comprensible com entendridora. Per exemple, als que tenim l’edat d’ella, no és la seva pel·lícula ‘Thelma&Louise’ –film a què Ustrell es va referir repetidament– la que més ens interessa. A mi m’interessa més –i crec que a Sergi Pàmies també– aquella altra que va rodar onze anys abans, ‘Atlantic City’, amb un ja veterà però savi Burt Lancaster mirant-la a través de la finestra mentre ella, a la cuina, es refregava unes llimones pel cos. ¡Ah! Aquella escena és immortal: els ulls de Burt, el cos de Susan, i el fluid nèctar de les llimones.

Posats a recordar, recordem que el cim del flirteig a TV-3 el continuen ostentant Sylvia Kristel, la famosa protagonista d’‘Emmanuelle’, i el llavors director de la cadena Enric Canals. Ho va explicar amb detall Àngel Casas, en la mateixa TV-3, anys després, l’octubre del 2021. ¡Ah! Sembla que va ser una nit intensa, però alhora instructiva i virtuosa, perquè Casas va explicar: «L’endemà Canals ho va anar explicant a tot el que trobava. Deia «Fins i tot li he recitat un poema d’Espriu, ¡ha sigut una nit meravellosa!».

Notícies relacionades