Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Tornada televisada de Ponsatí, un assaig per a Waterloo

La crítica de Monegal: Tornada televisada de Ponsatí, un assaig per a Waterloo
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

La tornada de Clara Ponsatí no ha concitat en els noticiaris del ‘telehipòdrom’ estatal una gran atenció. Ahir estaven més entretinguts amb la compulsiva predicadora de l’‘església Cristo Viene’, Yadira Maestre; amb la restitució del càrrec al coronel Pérez de los Cobos, i amb allò d’Ana Obregón i la gestació subrogada.

Només a les ‘Noticias’ d’A-3 han dedicat a Ponsatí un minutatge més folgat, amb una pinzellada que advertia: «Ha travessat la frontera acompanyada d’una càmera amb la intenció de donar màxima publicitat a la seva tornada». És una de les poques vegades que l’informatiu de Vicente Vallés coincideix amb el que diu el Govern Sánchez. L’agitació televisiva d’aquesta tornada és a TV-3 on calia buscar-la. És natural. A ‘Està passant’, va sortir Judit Martín transformada en Ponsatí, i enarborant el carnet d’eurodiputada deia: «És el meu collaret de la immunitat, com el de ‘Supervivientes’. I a més em fan descompte a Lidl, a les ‘pop stores’ i a les botigues Stradivarius». Aquella nit, l’‘Està passant’ no va poder connectar amb Toni Cruanyes per a l’habitual avanç informatiu. Pel que sembla, en el ‘TN vespre’ estaven nerviosos preparant el relat. O sigui, a veure com ho enfoquem. Jo crec que ho van enfocar bé. En temps de Vicent Sanchis, ens haurien posat Ponsatí al costat d’imatges de l’1-O, amb la policia clavant patacades, i després la pel·lícula ‘Braveheart’ amb Mel Gibson ensangonat, i aquella nit a Catalunya no dormia ningú. Aquesta vegada el ‘TN’ ha sigut equilibrat. Alguna expressió buscant una èpica («¡Va marxar com a exiliada i torna com a eurodiputada!») però, en general, mesurat.

 Aquí el que ha fallat és el disseny mediàtic. A la càmera de l’ACN, dins del vehicle, retransmetent l’entrada, li ha faltat ‘punch’, televisivament parlant. Deia Jordi Graupera, el conductor del cotxe, a ‘Més 324’, que volien entrar per on va sortir cap a l’exili Companys, a l’altura de la Vajol. Però el pas estava tancat. Tampoc ho veig adequat. Més que heroic potser quedaria agropecuari. Com a assaig per a una pròxima arribada de Puigdemont, aquesta tornada de Ponsatí serveix a Waterloo per corregir detalls. Ha de ser una entrada més gloriosa. Moltes càmeres. Avisar amb més antelació. I, sobretot, que la policia n’estigui assabentada i es personi amb els grillons a la mà. ¡Ah! Aquesta sí que seria una entrada colossal. I per a Junqueras, preocupant.

 

Notícies relacionades