Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Si menteixes, la Bocca della Verità et clava una mossegada

La crítica de Monegal: Si menteixes, la Bocca della Verità et clava una mossegada
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Malgrat que el fitxatge de Miguel Bosé no està funcionant bé a TVE-1 –el concurs ‘Cover night’ va baixar fins al 6,5% de quota de pantalla en la segona entrega– a Tele 5 han intentat aprofitar el poc morbo que tot el que envolta el cantant pugui despertar i van contractar la seva germana Lucía Dominguín per amenitzar el ‘Deluxe’.

 

Asseguraven que revelaria tremends secrets de la família Bosé, i que el seu germà Miguel «¡es rebotaria!». Però l’actuació de Lucía va consistir a emular l’estrambot del sonet de Miguel de Cervantes que diu: «‘Miró al soslayo, fuese, y no hubo nada’». Ni tan sols la reproducció en porexpan i cartoné de la Bocca della Verità que hi ha a Roma, i que li van posar al plató perquè ella fiqués la mà dins l’inquietant orifici, ni tan sols, els deia, van aconseguir que la boca li mossegués i li amputés la maneta, com diu la llegenda que fa quan t’enxampa dient una mentida.

 

Potser allò del Barça i Negreira seria més mossegable per aquesta boca romana que hi ha a l'església de Santa Maria in Cosmedin. La Sexta és la cadena que s’ha transformat en la boca televisiva més mossegadora sobre aquesta qüestió. A més del colossal seguiment que fan cada dia a ‘Al rojo vivo’, aquest diumenge a les ‘Noticias’ han dedicat una bona cobertura a la decisió de Florentino Pérez d’afegir-se a la demanda de la fiscalia. Les altres cadenes també n’informen, però sense grans esgarips, a l’espera segurament de com evolucioni el cas en l’àmbit jurídic. En canvi, a ‘El fax’ de la incipient 8TV he sentit dir al seu presentador: «Al Barça se li complica la vida perquè l'Espanya més ‘cutre’ té l'oportunitat que estava esperant: ¡canviar la història!». O sigui, segons aquesta manera de mirar tot això del cas Negreira és pura enveja. No és un relat nou. És ben conegut.

 

Notícies relacionades

DE L'ENVEJA n’ha parlat el catedràtic de Psicobiologia Ignacio Morgado en una excel·lent entrevista que li ha fet Ricard Ustrell (‘Col.lapse’, TV-3). Deia: «L’enveja és una emoció corrosiva. L’enveja no vol tenir el que és dels altres, el que vol és que els altres no tinguin res». En el cas Negreira no sé si el quartet de presidents sortiria indemne de la prova de la Bocca della verità. És possible que els quatre quedessin esguerrats.