Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Negreira serà un calvari, però això del ‘Motomami’ és celestial

La crítica de Monegal: Negreira serà un calvari, però això del ‘Motomami’ és celestial
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

He seguit aquesta setmana el reflex televisiu de l’escàndol Negreira que enfanga quatre presidents del Barça. El programa ‘Al rojo vivo' (La Sexta), i també ‘El chiringuito', és on més han visibilitzat el cas.

«Han estat pagant Negreira durant 20 anys [...] Els àrbitres que es portaven bé amb el Barça, premiats; els que no, castigats [...] Juristes no descarten que el club hagi de tornar títols». O sigui, informant i excitant a parts iguals.

Més misteriós va ser el president de la FEF, Luis Rubiales, l’altre dia xerrant amb Risto al ‘Chester’ (Cuatro). Va dir: «Jo sé el que puc demostrar, i el que no; però no penso ficar-me en més embolics». És a dir, ja en tinc prou amb les meves coses, però en pla enigmàtic. En contrast amb la fogositat de La Sexta, és a TV-3 on he vist el tractament més suau. No és que no n’hagin informat. Ho han fet en els ‘Telenotícies’ amb puntualitat. Però sense donar oxigen a la flama. Potser volien transmetre la sensació que no hi ha cap incendi. Només és un llumí que crema. Ahir mateix van punxar la declaració del president de la Lliga, Javier Tebas, i van treure amb pinces aquest instant: «Només de veure qui està movent l’arbre se n’adonaran que s’estan equivocant de porta d’habitació». Això de moure l’arbre em sonava.

Notícies relacionades

Vaig recordar l’amenaça de Pujol del 2004: cauran tots els nius si algú mou les branques. Però amb aquest tall de Tebas no vaig entendre res. Per aclarir-me vaig recórrer a la crònica que va publicar EL PERIÓDICO el mateix dia. Aquí vaig poder llegir l’argument de Tebas sencer. Adverteix Laporta que aquest cas «és un monstre que es va fent cada vegada més gran [...] em culpa a mi, però s’equivoca d’habitació [...] si han fet trampes rebran les conseqüències».

A mi de TV-3 el que m’ha agradat és l’emoció que els va sobrevenir als del ‘Planta baixa’ amb aquest nou rètol, ‘Motomami' –Rosalía & Spotify– que els del Barça portaran a la samarreta. Deia l’acreditat publicista Lluís Carrasco: «És un acord beneficiós. El soci del Barça té una edat mitjana de gairebé 60 anys. L’usuari de Spotify en té 30 menys». O sigui que el soci es rejovenirà de cop una barbaritat. Comprenguem el ‘Planta baixa’: no interessa deprimir el personal explicant les vergonyes presidencials amb Negreira. És més agradable això de la Rosalía, que és celestial.