‘Lo de Évole’

Macarena Olona carrega contra els seus excompanys de Vox: «Hi ha qui creu que l’homosexualitat és una malaltia»

L’exdirigent de la formació d’ultra dreta titlla Abascal de «bona persona, però limitat» i critica Ortega Smith: «És molt poc intel·ligent atacar qui té els plànols de l’edifici»

  • ¿Què és la cataplèxia, la rara malaltia que afecta Jordi Évole?

  • Els millors moments de ‘Lo de Évole’ amb Estopa

Macarena Olona carrega contra els seus excompanys de Vox: «Hi ha qui creu que l’homosexualitat és una malaltia»
4
Es llegeix en minuts

Amb una primera declaració que és de les que marquen època i que, segurament, caigui com una bomba en el seu antic partit i en els seus rivals de l’ala esquerra, «Julio Anguita ha sigut un referent per mi», Macarena Olona ha volgut llegir la cartilla a alguns dels seus excompanys de Vox en la segona entrega de la quarta temporada de ‘Lo de Évole’.

Olona ha volgut posar èmfasi en la transcendentalitat d’aquesta entrevista amb Jordi Évole quant a la seva relació amb el seu antic partit: «Em veus continguda, porto mesos preparant-me amb aquesta actitud, per mantenir un lleial silenci» perquè, segons ha afirmat, «m’han fet mal persones de Vox que estimo».

«Vaig marxar de Vox perquè tenia clar que apagarien la meva veu», ha denunciat l’antiga membre del partit d’ultradreta. Segons Olona, la seva exformació està difonent una campanya ferotge amb una sèrie de notícies falses que respon «a la por» que pugui representar i ha clamat contra una campanya mediàtica en què, segons explica, l’estan titllant de ‘Macaloca’: «Necessiten destruir-me, han dit que estic boja i que tinc problemes de salut mental. No se n’adonen que si em destrueixen a mi, ho fan amb gent que s’han vist representats en mi».

El fracàs a Andalusia

Olona ha reconegut que el resultat d’Andalusia va ser un fracàs d’expectatives, però no ha dubtat a assenyalar que l’error va estar en la campanya que es dirigia des de Madrid, donant noms i cognoms sobre els culpables: els seus excompanys de partit Santiago Abascal, Iván Espinosa de los Monteros, Jorge Buxadé i Javier Ortega Smith.

A Abascal, l’exdirigent de Vox ha volgut clavar-li una plantofada amb guant de seda: «És una bona persona, però té limitacions. No tènia clar qui prenia les decisions a Vox. Santi no és lliure i desconec de qui és presoner».

Molt més crua en les seves acusacions ha sigut amb el seu excompany de partit Ortega Smith, amb qui professa una manifesta enemistat. Olona ha aprofitat una burla passada que aquest li va fer a ella per preparar la seva venjança: «És molt poc intel·ligent atacar qui té els plànols de l’edifici»

«Companys de partit i a casa meva em deien que m’enviaven a Andalusia perquè no fes ombra al Congrés. Vaig acceptar perquè tinc una disciplina marcial, cosa que no significa que no tingui criteri», ha explicat.

L’ombra de la corrupció

L’antiga dirigent de Vox ha posat en dubte la transparència del seu antic partit, posant el focus en el pagament de 4,5 milions d’euros de subvenció pública a la Fundació Disenso: «Com a ciutadana, reclamo transparència en totes les fundacions adscrites als partits polítics, des del punt de vista de les finances».

Acusacions de xenofòbia i homofòbia

Malgrat els exemples que li ha anat presentant Évole sobre comentaris i actes de caràcter feixista i en contra de certs col·lectius estigmatitzats per l’ultradreta, Olona no ha volgut entrar-hi més enllà d’assenyalar que «a Vox hi ha dirigents que creuen que l’homosexualitat és una malaltia».

Jordi Évole ha posat Olona davant el mirall que suposa sentir les seves pròpies declaracions de quan militava amb passió en la formació d’ultradreta i no tenia cap tipus de problema a vexar als seus adversaris, com en el cas de la ministra d’Igualtat, Irene Montero –que, en aquest cas, ha explicat que no li agrada que plorés tot i que dubta de l’autenticitat de les seves llàgrimes– o de la vicepresidenta Yolanda Díaz –de qui reconeix que és «l’única política que en un cara a cara no l’he pogut trencar»–.

Tornar a la política

Sobre la seva possible tornada a l’arena política, Olona s’ha deixat estimar: «Vaig dir que tornaria a l’advocacia d’Estat i ho he complert. Però estic a disposició dels espanyols, el meu lloc és al costat dels espanyols perquè si governes des d’un sectarisme ideològic subjacent te n’oblides de la meitat», ha indicat.

Notícies relacionades

Sobre si es veu encapçalant una nova formació, l’antiga dirigent de Vox ha deixat la porta oberta: «Estic amb tots els espanyols que estan farts de polítics que només pensen en els seus interessos i no en el bé del poble».

Família

Finalment, Marcarena Olona ha volgut fer una confessió en clau familiar sobre un dels moments més durs que ha passat. «El meu pare, que va morir l’any passat, era addicte a les drogues i a l’alcohol i es va apartar de la nostra família perquè no ens afectés», ha explicat.