Nova temporada

Els millors moments de ‘Lo de Évole’ amb Estopa

El duo musical de Cornellà protagonitzen una ‘road movie’ amb Jordi Évole per obrir-se en canal i fer confessions sobre la fama, la família i l’amistat

Els millors moments de ‘Lo de Évole’ amb Estopa

La Sexta

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

La primera entrega de la quarta temporada de ‘Lo de Évole’ ens ha regalat una d’entrevista que més que entrevista ha sigut una xerrada distesa i molt sincera entre amics.

Aquest punt de confidència és el secret de l’èxit del programa del periodista català Jordi Évole, que en aquesta ocasió ha volgut anar a cop segur comptant amb uns vells coneguts del presentador: el duo musical Estopa.

En aquesta particular ‘road movie’, tal com el mateix Évole va precisar en la presentació de la nova temporada dimarts passat, recorrent als comandaments d’un Ford Escort el desert dels Monegros, en una aventura amb un punt surrealista gràcies a les breus però còmiques aparicions de Juan Carlo Girauta amb el seu mem assegut a la cadira i d’un Albert Pla reconvertit en un malcarat guàrdia civil de trànsit, han sortit a la llum les interioritats d’uns germans David i José Manuel Muñoz tan inseparables entre ells com devots de les seves famílies, del seu barri i de disfrutar de la senzillesa de la vida.

La ressaca de l’èxit

Més de dues dècades d’èxit en el pla musical els ha portat més moments dolços que tristos, però David Muñoz, el cantant d’Estopa, ha explicat que temps enrere va haver de medicar-se per l’ansietat i acudir a un psiquiatre per tractar-se. No sense humor, el més gran dels Muñoz ha comentat la seva impressió d’aquesta primera visita: «No hi ha divan, doncs quina merda».

En aquest sentit, els germans també han confessat que tant la seva mare, per depressió, com el seu pare, després de perdre diners en una inversió amb els diners dels seus fills, també van haver d’acudir a la consulta d’un especialista.

Orgull de barri i de la integració

Durant el viatge els germans Muñoz han volgut reivindicar l’orgull de classe i del seu barri –Sant Idelfons–. I ha explicat una ficada de pota d’una ocasió en què van coincidir amb l’actual líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que en un míting va dir que «Cornellà és l’únic lloc on guanya el PP a Catalunya» quan Cornellà és un dels grans bastions del PSC i el PSOE.

«Quan ens diuen que som xarnegos, diem que estem orgullosíssims de ser xarnegos o de barri humil», ha volgut remarcar David, que sempre han apostat per una vida senzilla lluny de les futilitats de l’èxit, i com a exemple han mostrat el seu fervor pels menús dels restaurants de carretera i han renegat de l’alta cuina: «Per cada estrella Michelin, per a mi és un punt negatiu», ha indicat jocós David.

El pas del temps i la por de perdre els pares

Entre les confessions més sentides que ens ha deixat aquest primer episodi hi ha l’angoixa que els produeix a tots dos germans que un dia els falti els seus pares.

Referent a això, David ha escenificat el seu pànic ja amb tan sols pensar un futur sense els seus progenitors: «Sempre penso que el meu pare serà etern i és una pena, perquè sé que no serà així», ha explicat el cantant.

Ja entreveient, tant Évole com els germans Muñoz, la xifra dels 50 anys, el presentador català ha volgut compartir la seva opinió sobre el pas dels anys i ha remarcat que «som una generació que no assumeix fer-se vell», a la qual cosa David, amb el seu humor habitual, ha respost que «si jugues a la videoconsola et mantens jove».

Devoció entre germans

David també ha tingut paraules molt elogioses sobre el seu germà: «No sé fer cançons sense en José. Sense en José no faria aquestes lletres; és el meu muso». I és que, tal com afirma David: «Jo al meu germà l’estimo més del que ell creu».

«He treballat amb el meu germà a la fàbrica. Quan anem amb els amics, vaig amb el meu germà; quan jugo a la videoconsola, jugo amb el meu germà... La meva vida és en José. Quan no hi és, el trobo a faltar», ha explicat

En aquest sentit, José ha detallat el secret de la seva bona relació i de l’èxit de la banda: «Som un contrapès l’un de l’altre. Un té el que li falta a l’altre. Sempre m’he vist còmode al paper de ‘consonantista’ amb ell de vocalista».

Parelles de tota la vida

Tots dos germans han volgut posar en relleu el paper crucial de les seves parelles sentimentals. En aquest sentit, tots dos sempre ha tingut clar que les seves dones, amb les qual han compartit mitja vida, són vitals per tenir els peus a terra.

«Em vaig casar l’any 2000 i a la nit teníem concert i érem parella des del 1992, abans de la fama», explica David, que diu que han sigut referents perquè a les dues estrelles no els pugessin els fums per l’enorme èxit que han tingut com a Estopa: «Elles ens han tingut agafats a terra», s’ha sincerat José Manuel.

Els convidats

«Vaig veure els piolins l’1-O i em vaig dir

Per cada estrella Michelin, per a mi és un punt negatiu».

D’aquí 30 anys el president d’Espanya serà marroquí, o, almenys, el president de la Generalitat.

Les festes ja han quedat lluny.

El pas del temps també sortirà a la palestra en una de les xerrades que tindran amb Évole. En aquest sentit, David i José expliquen que no li veuen la gràcia a l’èxit d’artistes com Bizarrap, però confessen que els seus fills l’adoren.

Notícies relacionades

La ficada de pota

Que va ser present en un discurs