Tu i jo som tres
La crítica de Monegal: Tele 5 prohibeix les croquetes que ella mateixa va inventar
Per celebrar el 72è aniversari d’Isabel Preysler (potser 73 segons alguns investigadors) Emma García, la presentadora de ‘Fiesta’ (Tele 5) acaba de demanar-li a la seva redactora Silvia que li entregui en nom del programa una safata amb 72 croquetes. La redactora s’ha personat a la mansió de la Preysler i un majordom ha rebut les croquetes.
És interessant que hagin triat croquetes per aquest aniversari. Els ha sortit una metàfora sense voler. Perquè aquest imperi, Mediaset Espanya, s’està quedant sense croquetes. Ha transcendit que el nou home fort que la família Berlusconi ha enviat a Madrid per intentar reflotar la cadena, el sicilià Alessandro Salem, ha ordenat que no es contracti més, ni s’emetin imatges, ni es facin comentaris ni safareig, sobre una llarga llista de famosos. Són molts els vetats: Rociíto Carrasco, Rosario Flores, Antonio David, Olga Moreno, Fidel Albiac, també Ortega Cano, Gloria Camila, Rosa Benito, Amador Mohedano i fins i tot també Kiko Rivera ‘Paquirrín’. És una mesura sorprenent. Totes aquestes criatures eren les croquetes que la mateixa cadena va inventar i ens les ha fet menjar en els seus programes com a menú o ranxo únic durant més de 30 anys. Les cuines de l’interior de Tele 5 han estat dècades preparant la massa de tot aquest personal, arrebossant-la després, i servint-la finalment al públic amb un únic estil de cocció: la fregidora amb oli bullint. Ara, amb aquesta prohibició de la croqueta, es planteja una situació tremenda. Tot aquest personal a qui Tele 5 havia proporcionat un ‘modus vivendi’ –els rostien la carns i les vísceres però obtenien contractes suculents– es queden a l’atur. I el més complicat: Alessandro Salem comença el seu regnat fent la llista dels que veta, però no ha explicat quin tipus de menú diferent té al cap.
Sembla que a Tele 5, per ara, només saben que aquesta llista de croquetes no la volen. Però es desconeix quina idea de nou ranxo televisiu ens oferiran. No em consta que hagin eliminat de la seva cuina les fregidores d’oli bullint. O sigui que potser van cap a la mandonguilla arrebossada, fregida amb fulla de llimoner, una variant que a Sicília anomenen ‘polpette’. ¡Ah! No es canvia la base del negoci d’un ‘fast food’ fàcilment. Això és com si McDonald’s anunciés que deixa de vendre hamburgueses.
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
- Inversió estratègica de futur Catalunya es postula com a pol industrial i tecnològic de referència en defensa
- Segona vida (23) / JORDI VILA-PUIG Jordi Vila-Puig, exjugador del Barça d’hoquei patins: "La meva vida és una aventura en el món de l’esport"
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- Aquesta és la ciutat on és estiu tot l’any: té més de 300 dies de sol, una temperatura mitjana de 22 graus i un centre històric de postal
- Estudi de Stanford Vacunar-se contra l’herpes podria reduir el risc de demència i fins i tot frenar l’avanç de la malaltia
- Operada del peroné Aitana Bonmatí estarà cinc mesos de baixa i es perdrà el que queda de temporada
- Prensa Ibèrica llança Cauro, la seva nova agència que uneix creativitat i tecnologia
- Indústria agroalimentària La Generalitat avança una auditoria sanitària i més protocols a les granges catalanes per blindar-les contra la pesta porcina
