Rècord

Surt a la llum el dia que Pasapalabra arribarà al premi més alt de la seva història

El concurs està a punt d’arribar a una fita en televisió

Surt a la llum el dia que Pasapalabra arribarà al premi més alt de la seva història
3
Es llegeix en minuts

Pasapalabra, el popular concurs que ara s’emet a Antena 3, bat els números d’audiència un dia rere l’altre. Ningú es vol perdre el moment en què un dels dos concursants que s’enfronten des de fa mesos, Orestes Barbero Rafa Castaño, completi correctament el ‘rosco’ i s’emporti per fi el premi de Pasapalabra.

O, pitjor encara: despistar-se quan el Rafa o l’Orestes hagin de seure a la cadira blava i no aconsegueixin batre un nou concursant i, per tant, hagin de dir adeu al programa i al milionari premi de Pasapalabra, que ja acumula 1.972.000 milions d’euros.

Així que Pasapalabra trenca un rècord rere l’altre últimament, una cosa que el concurs agraeix sense parar als milions d’espectadors que cada dia esperen expectants l’inici del programa per comprovar si aquella tarda serà, per fi, el moment en què es doni el premi.

El premi de Pasapalabra

El gran premi de Pasapalabra és, ara mateix, el segon més alt de tota la història del concurs, que es va començar a emetre l’any 2000 a la televisió d’Espanya i que té nombroses rèpliques per tot el món a causa que és un format televisiu de gran èxit.

El premi més alt de Pasapalabra va ser, de moment, el que es va donar el maig del 2006 a Eduardo Benito. Aquest va ser un programa irrepetible, ja que el concursant trepitjava el plató per primera vegada. Com Juli Cèsar, va arribar, va veure i va vèncer. Mai fins aleshores s’havia enfrontat al ‘rosco’ del programa i, malgrat això, només va necessitar una vegada per completar-lo correctament i embutxacar-se ni més ni menys que 2,19 milions d’euros.

El concursant va aprofitar els diners per muntar una xarcuteria que, encara avui, és el seu mitjà de vida. Va sortir del focus mediàtic i va tornar a reprendre la seva vida tal com abans la vivia, tot i que amb una fortuna al banc.

És cert que eren altres temps, que els concursants no passaven una tarda rere l’altra a Pasapalabra fins que els feien fora o guanyaven el premi, que no passaven a formar part (gairebé) de la família dels espectadors, com ara passa, però el concurs ja tenia molt d’èxit i molta audiència.

Ara, Pasapalabra és gairebé un fenomen de masses. Se’n compten milions de seguidors i, entre ells, hi ha dos bàndols ben diferenciats: els que recolzen l’Orestes i els que es posen al costat del Rafa. També n’hi ha que admiren els dos concursants, però les preferències solen estar molt marcades en l’audiència: cadascú té el seu favorit.

L’Orestes o el Rafa, ¿qui s’emportarà el premi?

Tots dos, tant Rafa Castaño com Orestes Barbero, són extraordinaris i gaudeixen d’una preparació excel·lent. De fet, els seus duels es repeteixen una tarda rere l’altra sense que s’arribin a resoldre definitivament i, de moment, el premi continua creixent a raó de 6.000 euros per programa.

Notícies relacionades

Si continua així, Pasapalabra necessitarà 38 programes més (comptant des del 27 de desembre) per continuar acumulant diners en el premi i rebentar tots els rècords al superar, per fi, el premi més alt que s’ha donat fins ara en el concurs. Les altres marques ja les han superat àmpliament els concursants: L’Orestes ha participat en molts més de 300 programes consecutius i el Rafa supera amb escreix també el centenar.

Si continua el duel entre tots dos, el 17 de febrer el premi de Pasapalabra serà el més alt que s’ha donat mai fins ara. El que falta per saber és si algú se l’emportarà abans o no.