Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: ‘Renovar’ TV-3 amb Jordi González... i Buenafuente

La crítica de Monegal: ‘Renovar’ TV-3 amb Jordi González... i Buenafuente
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Hi ha altres ‘renovacions’ a més de la que necessita el Tribunal Constitucional. Diuen que TV-3 també està immersa en una ‘renovació’ molt curiosa. Va anar dilluns Marta Torné amb Frank Blanco a ‘El circ’ de 8TV i va assegurar que el projecte de Jordi González per a TV-3 –i amb ella com a ‘partenaire’ – va vent en popa.

Efectivament, a mitjans de setembre el Jordi va anar al programa ‘Col·lapse’ –aquí ho vaig explicar– i va expressar amb il·lusió que desitjava tornar a TV-3. Home, d’entrada sembla interessant aquest retrobament. Fa un parell de setmanes a ‘Està passant’ Marc Sarrats, parlant d’actes de caritat, deia que Jordi González podria ser donant de roba perquè té un armari ple de jaquetes dels molts programes que ha fet a TVE, 8TV, Canal Sur, Antena 3 i Tele 5.

Hi ha una mica de mala llet en aquesta advertència. Sembla que l’estigui anomenant oportunista per haver anat canviant de cadena. És una mirada estràbica. Un presentador d’entreteniment, que és el perfil de Jordi, no és un trinxerista al servei de l’ideari polític de la cadena. No és un tirador a sou que va llançant perdigonades en la direcció que li mana l’‘apparat’ directiu.

El Jordi és un ‘entertainer’. No és equiparable, per exemple, a aquest grapat de criatures que durant la TV-3 de Vicent Sanchis han exercit de tropa sectària al servei i sou del procés, i que ja anem veient ara com comencen a dissimular canviant de pell, com els camaleons. La incorporació de Jordi González a TV3 pot ser una línia interessant de ‘renovació’ a través de la recuperació de professionals; en el cas de Jordi, a més, un professional que quan era a TV-3 va tenir un considerable èxit.

Notícies relacionades

En aquesta línia de recuperacions acabo d’escoltar Buenafuente a RAC-1 dient que ell també vol tornar. La veritat és que de TV-3 mai se’n va anar. La seva productora El Terrat –avui englobada a Mediapro– sempre ha tingut programes a ‘la seva’. Sempre ha gaudit de bones porcions del pastís.

Contractat per Sanchis va realitzar com a productor, durant cinc anys, aquell intoxicant Palmar de Troia anomenat ‘Preguntes freqüents’. I ara farà un programa especial el dia de Sant Esteve amb un formidable pressupost. ¡Ahh! La ‘renovació’ del Tribunal Constitucional no sabem com serà, però la de TV-3 sembla que serà gloriosa.