Temporada 2022-2023

La ‘nova’ Catalunya Ràdio renova l’aposta per Laura Rosel en el seu informatiu estrella

A més d’‘Els matins de Catalunya Ràdio’, continua ‘El suplement’, amb Roger Escapa, i La Cubana farà ficció sonora

Jorge Javier Vázquez i Josep Maria Mainat col·laboraran en ‘La tarda...’ i es retransmetran partits del Barça de futbol femení

La ‘nova’ Catalunya Ràdio renova l’aposta per Laura Rosel en el seu informatiu estrella

ACN/PAU CORTINA

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ho diu la campanya, presidida pel lema ‘Us estàvem esperant’, i ho confirma la presentació, celebrada a la mateixa seu. Catalunya Ràdio, que aquest any celebra el seu 40è aniversari, inicia una nova etapa de tornada a casa, amb nou director al capdavant, Jordi Borda, tot i que confirma l’aposta per tot allò que ha demostrat que funciona. Començant per renovar la periodistaLaura Rosel al capdavant del format estrella de la cadena, ‘Els matins de Catalunya Ràdio’, que aquesta temporada ha augmentat la seva audiència en un 26%, retallant distàncies amb ‘El món RAC1’, de Jordi Basté.

Així mateix, continuen, a més del programa estrella dels caps de setmana, ‘El suplement’, de Roger Escapa, propostes estrenades la temporada passada, com ‘La tarda de Catalunya Ràdio’, d’Elisenda Carod i Òscar Fernández, que l’any passat van fer una aposta tan rupturista com inesperada fitxant l’estrella de Telecinco Jorge Javier Vázquezque, a causa de l’èxit i el gran interès que aquest mostra («em connecta amb el seny», assegura), torna a col·laborar, ara els divendres– i que aquest any comptaran amb l’‘extrinco’ i productor Josep Maria Mainat. També es repetirà la fórmula de la ficció sonora, que es va inaugurar l’any passat amb gran èxit amb el relat de terror ‘La torre de vidre’, però aquest any es fa dins del gènere de la comèdia i de la mà de La Cubana.

D’altra banda, s’ha retardat l’hora d’emissió de l’informatiu ‘Catalunya nit’, que ara anirà després del programa ‘El búnquer’, de Jair Domínguez, Peyu i Neus Rosell, que passarà a emetre’s a les 9 de la nit; hi haurà una doble entrega semanal del ‘Crims’’ de Carles Porta (que es va gestar a Catalunya Ràdio abans de triomfar a TV-3 i a Movistar Plus+) i hi haurà una clara aposta pel futbol femení, amb un equip encapçalat per Sònia Gelmà, de ‘Tot costa’, amb retransmissions de partits del Barça femení de futbol, entre els quals s’inclou la Champions.

Nous col·laboradors

‘El matí de Catalunya Ràdio’ incorpora com a col·laboradors Joan Miquel Oliver, Lluís Gavaldà, Àngel Llàcer, Ricard Ustrell, Helena Garcia Melero i Agnès Marquès, i en la franja  ‘L’última hora’ repeteixen Quim Morales, Joel Díaz i Charlie Pee, que repassaran de nou la jornada en clau d’humor.

Així mateix, a ‘La tarda de Catalunya Ràdio’, a més de Vázquez –que intentarà parlar de llibres «però acabarà parlant del que vulgui», com compte Carod– i Mainat, que revelarà el que ens ve en matèria de tecnologia, s’ha fitxat un duo, Jair Domínguez (que té una gran cultura) i Lildami (cantant urbà, una revelació com a jurat del ‘talent show’ de TV-3 ‘Eufòria’).

‘El suplement’, per la seva banda, ha donat una excedència a Joel Díaz, ja que presentarà un ‘late’ a TV-3 aquesta tardor, de manera que la secció ‘El comunista’, en lloc de desaparèixer, serà rotatòria. Així mateix, Escapa ha fitxat el periodista d’investigació Carles Tamayo i la corresponsal a Whashington Lídia Heredia.

Seguirà al capdavant de l’informatiu ‘Catalunya Migdia’ Gemma Bonet i del nou ‘Catalunya Nit’, que tindrà un caràcter més reposat, més d’autor, que passarà a emetre’s a les 10 de la nit, Kiliam Sebrià, que incorpora al seu equip Marta Montaner.

Futbol femení

Notícies relacionades

En el terreny dels esports segueix l’espai ‘Tot costa’, amb Jordi Costa i Sònia Gelmà al capdavant, consolidant l’aposta que es va fer l’any passat com a espai multiplataforma, ja que es pot veure també per TV-3. Per la seva banda, el ‘Tot gira’ que presenta David Clupés tindrà una temporada enfeinada, ja que aquest anys hi ha tres equips catalans de futbol en Primera Divisió: el Barça, l’Espanyol i el Girona. I continua ‘LTDT’, amb Ricard Torrequemada i Bernat Soler, que han incorporat en el seu equip una periodista molt jove per donar saba nova a l’espai.