Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Un torero tem que Tele 5 acabi amb la seva vida

La crítica de Monegal: Un torero tem que Tele 5 acabi amb la seva vida
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

De tota la xafarderia caníbal amb què es va nodrint habitualment Tele 5, un dels poquíssims temes que mereix atenció és aquest crit de socors, i alhora de denúncia, que José Ortega Cano va llançar l’altre dia al ‘Sálvame Naranja’, exclamant, amb molta angoixa: «¡Els queda poc a Tele 5 per acabar amb la meva vida! ¡Estan a punt d’aconseguir-ho! Ja no tinc forces. Ja estic abatut».

¡Ahh! Malgrat anar amb ulleres polaritzades, el seu rostre transmetia una terrible tragèdia existencial. He continuat amb molta curiositat com ha metabolitzat la cadena aquest crit del torero, aquesta espècie de penúltima ranera televisiva, a les portes del seu xalet de Fuente Fresno. La cadena l’està tractant com era d’esperar: donant-li la màxima visibilitat possible, retroalimentant tots els programes de la seva graella, cuidant en alguns espais, això sí, no tots, d’eliminar la seva referència directa a Tele 5 com a botxí executor del seu infortuni.

En qualsevol cas, el SOS d’Ortega Cano ha sigut rebut com una benedicció en l’imperi Mediaset. Una declaració d’aquest colpidor calibre els permet omplir hores i hores de negoci televisiu ben barrejades amb el tema de la possible separació o divorci del torero i la seva actual dona, cosa que la cadena dona per fet. És meditable que un dels retrets que Ortega Cano també va llançar a Tele 5 aquell dia, a les portes de casa seva, fos: «¡Jo els he fet guanyar molts diners... i m’estan fent patir!».

Notícies relacionades

¡Ah! Els diners. Aquest sempre és l’assumpte. Tot és ‘business’. Però Ortega Cano hauria d’anar amb compte, tot i que ara se senti víctima. Bona part del seu entorn familiar –la seva filla Gloria Camila, la seva dona Ana María Aldón...– han pivotat econòmicament al servei de programes de Tele 5. Ortega Cano en persona ha protagonitzat llargues sessions als ‘Deluxe’. O sigui que tots fan negoci en el mercat que ha muntat Tele 5. I en aquest basar caníbal, unes vegades menges i d’altres n’ets víctima. Això va a gust de l’imperi ‘Telecinqüe’.

En la seva vida de torero, la cornada més tremenda que va rebre Ortega Cano va ser a Cartagena de Indias (1995). Un toro anomenat Buenmocito (segons altres, Bienvestido), de la ramaderia Mondoñedo, li va perforar un pulmó. Fins i tot van arribar a donar-li l’extremunció. Però mai se li ha sentit dir a Ortega Cano que el toro estava acabant amb la seva vida.