Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Tanca el ‘FAQS’, xou al temple, la doctrina segueix

La crítica de Monegal: Tanca el ‘FAQS’, xou al temple, la doctrina segueix

EPC

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Han optat per un final barrejat amb xou, apartant-se una mica de l’ortodòxia doctrinal que els caracteritza. Els grups Gertrudis, Els Pets, Fauna i Los Manolos han oficiat musicalment les honres fúnebres. En qualitat d’‘entertainer’ han convidat Xavier Sardà, i, en representació del infoxou, Risto Mejide. Precisament ha sigut Risto qui s’ha encarregat de fer un número, en versió rap, advertint amb molt de ritme que de tots els presentadors catalans que hi ha en el telehipòdrom estatal (va citar Susanna Griso, Jorge Javier Vázquez, Sandra Barneda...) cap presenta un programa a TV-3. Va concloure que el motiu és que cap és independentista.

Hi ha una altra manera d’enfocar aquest rap. En lloc de mirar cap enfora, mirar dins de Sant Joan Despí: avui no hi ha gairebé cap presentad@r de programes a TV-3 que no col·labori amb les consignes ‘indepes’ del procés i ajudi a difondre-les. La vetllada també va tenir un moment de gòspel, en què entonaven preguntes sobre anècdotes ocorregudes durant aquests cinc anys de vida. Per exemple: «¿A quin d’aquests polítics se li va fer un massatge en lloc d’una entrevista?». I van aparèixer les cares d’Esperanza Aguirre, García Margallo, José Luis Ábalos i José Bono. ¡Ah! Deliciosa endevinalla. El dubte de si hi va haver un massatge, o no, va ser sobre polítics espanyolistes. No van poder col·locar cap polític processista, dels habituals del ‘FAQS’, perquè sobre aquests no hi ha cap dubte: a tots els van fer massatges de manera fins i tot impúdica.

Notícies relacionades

Lliga aquesta paradoxa amb la pregunta que l’oficiant li va fer a Risto: «¿T’han pressionat mai perquè no facis una entrevista?». Va ser un estrabisme molt divertit. A TV-3 les pressions no són perquè no facin una entrevista, sinó perquè la facin, i a més amb tot el desplegament d’oli i jacuzzi. El massatge més significatiu, el que fa un mes i mig li van fer a l’excomissari Villarejo. Rebut com una estrella, en aquesta ocasió tota la seva ‘merda’ va deixar de ser ‘merda’. La van transformar en pur bàlsam que s’havia de creure a ulls clucs. ¡Ah! La claveguera és claveguera fins que pugui ser utilitzada a favor. Llavors ja no és claveguera, és un meravellós i fiable jardí.

El ‘FAQS’ se n’ha anat. La productora (El Terrat / Mediapro) ja ha sigut agraciada en el repartiment per a la temporada vinent. Els escolanets seran recol·locats en altres misses. La doctrina segueix.