Aquest divendres, a Barcelona

Sebastián Yatra, el ‘príncep’ dels ‘Tacones rojos’ que embolica la troca a ‘La voz kids’

El cantant colombià, de gira aquest mes per Espanya amb el Dharma Tour, actua el dia 1 al Palau Sant Jordi; el 2, a Tarragona, i el 22, a Calella de Palafrugell

Des que ha aterrat a Espanya, ha debutat com a ‘coach’ en el ‘talent’ musical d’Antena 3 i com a actor en la sèrie de Netflix ‘Érase una vez... (pero ya no)’

Sebastián Yatra, el ‘príncep’ dels ‘Tacones rojos’ que embolica la troca a ‘La voz kids’
4
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Des que va aterrar a Espanya el 2017 amb ‘Traicionera’, cançó que va ser número 1 al nostre país, el colombià Sebastián Yatra (Medellín, 1984), un dels màxims exponents del reggaeton i del pop llatí, no ha parat de conquerir el públic espanyol, cosa que li ha permès penjar sis discos de platí més a les parets de casa seva. El pas següent vindria al convertir-se el 2020 en assessor del ‘coach’ Pablo López en el ‘talent’ d’Antena 3 ‘La voz kids’, i en l’edició actual ja ha ascendit a ‘coach’, amb Aitana Ocaña, David Bisbal i el mateix López. Un paper, aquest, que ja n’havien exercit entre 2018 i 2020 a la seva Colòmbia natal. La seva estimada Colòmbia natal.

Perquè, tot i que als 5 anys va deixar enrere, amb la seva família, el seu país per anar-se’n a viure a Miami, el cantant porta el país del cafè al cor. Tot i que encara li queda espai per a Espanya, ja que els seus orígens es remunten als jueus sefardites que van haver d’abandonar la Península. Per això porta per dret a la butxaca un acabat d’estrenar passaport espanyol (l’hi van donar el 2021), a més del carinyo de molts dels seus habitants. 

Hi contribueix, sens dubte, la imatge de nen gran que projecta amb 27 anys i que ha consolidat a ‘La voz kids’, on protagonitza memorables moments desapareixent del plató (cosa que deixa tan descol·locada com fascinada la seva presentadora, Eva González) i deixant-se portar per l’emoció entre mars de llàgrimes. Tot i que també hi té alguna cosa a veure aquell somriure que no l’abandona, malgrat que per dins tot no vagi bé. Com li ha passat últimament, que va viure un període en què se li van ajuntar conflictes emocionals (¿Hi tindrà res a veure la ruptura amb la cantant argentina Tini Stoessel, amb qui va protagonitzar entre 2019 i 2020 una apassionada història d’amor, després de col·laborar amb ella a ‘Ya no hay nadie que nos pare’, el 2017, i ‘Quiero volver, el 2018?), la pandèmia (en què va aportar el seu gra de sorra llegint llibres per als nens a Instagram Live, cada dia a les 20.00 hores) i d’altres, cosa que el va fer posar-se en mans d’un psicòleg per poder gestionar-ho.

I d’aquest procés psicològic i espiritual ha sortit un àlbum, ‘Dharma’, que parla d’una cosa que té a veure amb l’acceptació de la realitat, que podem estar tristos, si és així com ens sentim. Un treball que portarà en forma de concert, el ‘Dharma Tour’, de gira per 15 països i que arribarà aquest divendres, 1 de juliol, a Barcelona, i dissabte, 2, a Tarragona, i el 22 de juliol arribarà a Calella de Palafrugell (passant abans per llocs per Múrcia, Chiclana i Palma, entre altres punts de la nostra geografia), per després seguir per Llatinoamèrica i Amèrica del Nord.

El seu debut com a actor

Notícies relacionades

Entre disc i disc, el considerat per la revista ‘People’ en espanyol com un dels 50 artistes llatinoamericans més guapos, s’ha estrenat en la interpretació a Espanya (tot i que ja havia debutat com a actor el 2017 en la sèrie de Telemundo ‘Guerra de ídolos’), sota la direcció de Manolo Caro, en la primera sèrie musical espanyola de Netflix, ‘Érase una vez... (pero ya no)’, amb les també debutants Nia Correia i Mónica Maranillo. Dona vida a un pescador romàntic i ingenu –un paper que alimenta aquesta imatge que el públic té d’ell– que busca desesperadament la seva princesa per acabar amb l’encanteri que va destruir una bonica història d’amor. Una ficció amb un to naïf posat al dia, on pot, a més, cantar al més pur estil ‘Tacones rojos’, aquella cançó que després d’‘Adiós’ –que li va suposar una nominació als Grammy–, tantes alegries li ha reportat. Ara acaba de llançar el single ‘TV’.

Així mateix, s’ha endinsat en el doblatge (va prestar la seva veu al personatge de Migo, a la pel·lícula ‘Pie pequeño’ (2018) i al personatge de Jesper a ‘Klaus’ (2019), de Netflix). I ha gravat una cançó en espanyol ‘Dos oruguitas’, la banda sonora de la pel·lícula de Disney ‘Encanto’, que està nominada a tres Globus d’Or. Un somni fet realitat, treballar per a Disney, que té un plus. «És una pel·lícula sobre el meu país i mostra el millor que tenim per oferir, que és l’amor, la família i els miracles», va assenyalar el cantant, que sempre s’ha mostrat com un fervent catòlic. En les seves oracions, a Déu, li ha de donar molt les gràcies. Perquè les coses no li van gens malament.

Els concerts que Yatra farà a Espanya