Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La Rebe està triomfant, allò de Rociíto cansa

La crítica de Monegal: La Rebe està triomfant, allò de Rociíto cansa
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Fa 10 mesos seguits que l’imperi Mediaset està desarborat. Ha perdut el lideratge des d’agost de l’any passat. Mai s’havia vist això des que es van crear les cadenes privades. Posats a haver de decidir entre les opcions que ens donen per tenir-nos enganxats, jo m’apunto a la Rebe, la bonica gitana dels Jiménez de Plasencia, que ara ja té programa propi, ‘Mi gran boda’, a la cadena Cuatro.

La veritat és que jo sempre m’havia pensat que ja estava casada. Quan van començar aquests programes, ‘Los Gipsy Kings’, fa set anys, la Rebe sortia amb un fornit noi canari. I van tenir un nadó molt simpàtic. Fins i tot li van dedicar un programa especial per ensenyar-nos el part. Però bé, resulta que és ara quan es casa i prepara una boda amb magnificència. La Rebe és una jove molt singular. Viu en l’univers que el programa ha construït, meitat ‘kitsch’ meitat vulgaritat màxima, però ella sobrevola aquest engrut amb molta simpatia i gràcia. A més de molt maca, domina sobretot l’art de la caiguda de pestanyes. Baixa les parpelles al ralentí, amb una mestria bàrbara, i a casa hem de cridar a avaries perquè s’ha quedat a les fosques tot el barri.

Ella el que vol ara és casar-se. I ja li han confeccionat una diadema, tipus corona, que al meu canari flauta Papitu li recorda aquella tiara prussiana que portava Letizia el dia del seu regi enllaç. En resum, que la cosa està la mar d’entretinguda, inofensiva i fins i tot hilarant. Contrasta amb la nova entrega que prepara Mediaset a base d’anar allargant el culebró Rociíto Carrasco, tan ple de bilis i canibalisme familiar, intentant ara enganxar-nos amb el descobriment d’un nou testament «no oficial» de la difunta Rocío, que no sabem si aquest paper és de veritat o si el van escriure els guionistes la setmana passada. En fi, que tot això avorreix i cansa.

Notícies relacionades

L’ESCOT .– Em nego a dedicar-li un article al tema de l’escot, a ‘Els matins’ (TV-3), de la portaveu Patricia Plaja. Em remeto al que va dir Paco Umbral un dia que Sara Montiel es va presentar a una entrega de premis lluint un frontis espectacular que va causar esvalot en els carpetovetònics pipiolis allà congregats. Umbral li va dir, amb una devoció colossal: «Sara, aquest escot és el teu escot, aquests pits són els teus pits i, a més, són una meravella, perquè no pesen, són ingràvids».

,