Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Després de Villarejo, un Pujol: continuem torejant

La crítica de Monegal: Després de Villarejo, un Pujol: continuem torejant
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El ‘FAQS’ (‘Preguntes freqüents’, TV-3) s’està acomiadant fent festa grossa. Fidel al disseny pel qual va ser creat el 2017, un instrument d’activisme religiós al servei de la religiositat del procés, ens està oferint el millor de si mateix en la seva recta final. Fa uns dies li van dedicar a l’excomissari Villarejo una llarga vetllada. Tot i considerar-lo sempre un mentider, un trampós, a sou de les clavegueres de l’Estat, li van posar l’alfombra vermella. Tenien la il·lusió que confessés barbàries, i creure’l, aquest cop sí. Aquesta vegada interessava. Però més que confessar, el que va fer va ser torejar-los.

Ara, el ‘FAQS’ s’ha tornat a vestir de gala i li ha donat pista a un dels fills de la ‘Pujol’s family’: Josep Pujol Ferrusola. Segurament buscaven un contrast justicier: primer el comissari botxí, i després la família entesa com a víctima. Però no ha sigut més que una altra manera de torejar. Ben mirat, podien haver-los entrevistat els dos junts, en pla cara a cara, i hauria sigut més disfrutable.

Entenc que Josep Pujol té tot el dret a explicar-nos la història segons més convingui als seus interessos, i els de la seva família. L’objecte d’aquesta columna de televisió és advertir com s’han empassat la bola a la tele, al ‘FAQS’, sense replicar ni queixar-se. És evident que se’l va convidar perquè la bola continués rodant. Van tornar, per exemple, al tema de la deixa. Ja els vaig dir fa temps que només TV-3 –com a gabinet auxiliar dels advocats de la family’– continua inculcant que tota la fortuna surt de ‘la deixa’.

Notícies relacionades

¡Ah! Fins i tot va aprofitar l’entrevistat per llançar-li a Pere Aragonès un confit que no sabria dir-los si és de bona fe o enverinat: «Si no haguessin regularitzat l’empresa que tenia el seu pare a Curaçao, ¿què hauria fet Pere Aragonès? ¿Ho hauria explicat?». Pel que fa a la fortuna personal de l’entrevistat, va dir provenir de la venda de la seva empresa. Efectivament. Va vendre la seva consultora Europraxi a Indra, i els principals diaris van avisar que després de la venda (44 milions) Indra va començar a rebre adjudicacions de la Generalitat com mai abans. Al ‘FAQS’ tot això s’ho van callar. És natural, es juga al que es juga, i prou.

Sembla que aquest Temple serà clausurat. No pateixin els devots. Els escolanets serviran en altres espais conventuals de la casa. Les productores afins ultimen ara el repartiment de contractes. La pasta.